率先體驗Android版八達通!

1001 回覆
28 Like 145 Dislike
我有部日版 LG G2 得
果陣好似 759 有推過 promo
嘩 咁勁 即係幾多呀Ching

有冇你聽Spotify都要問人夾錢咁多呀

夾Spotify family plan
https://lih.kg/2873423

想當年既乞兒廢老仲喺度死撐
當年s10淨係個全營幕已經贏哂iphone啦
iphone到2024年仲用緊dynamic island
有無人有通知?
終於有啦唔洗再得三叔先有
可能八達通啲人未放完假
Visa同MTR簽咗獨家
用得未?屌你老母
梗係有啦,賺得好L happy添
應該係得你個牌子有呢頁setting
我而家部asus用到八sim都無呢頁
我用緊ZenFone 9都有呢頁 你settings到入NFC再撳感應式付款就見到
選單只有應用程式,但係冇得揀se sim卡定係android system
正啦Ching

屈喺屎尿公屋攬住部iPhone,細聽要夾錢先享用到Spotify,一邊回味當年既lightning 幫Apple賺幾多錢

廢老生活夫復何求呀
octupus app今日有更新 (但我未收到)
有無人已經收到?
let me in
我可以好肯定同你講八達通sim 唔係有NFC就可以用,你係要Felica NFC type-F 先可以, 當時只有sony,samsung,LG 既中階機以上,同部份HTC機種可以用 (部份韓版水機都可以) , 中國品牌基本上用唔到,要去到小米9先開始先支援
錯,八達通係有出已測試既機種,只不過市場上有好多機種佢地果List係唔齊
https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/mobile-payment/octopus-app/list/index.html

以上個list 已經無哂LG機種,但當年係on list 我試過可以用
明明登記咗試用
但app睇唔到
只可以即時買新嘅成人八達通

唔可以將現有實體卡搬入電話度
有人成功開通未
我嘅實體卡唔搬得入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞