率先體驗Android版八達通!

1001 回覆
28 Like 145 Dislike
冇大陸電話註冊唔到
裝module就得,唔一定需要改model ID
https://github.com/jjyao88/unlock-felica-pixel
咁係咪聽日就有得用
八達通App增值都未有云閃付,個勢有排都未得
depends on 個 Play Service 24.14版幾時push到部電話度,登記咗體驗版&已經可以新增卡嘅同埋更新埋24.14就理論上可以開始用
上個星期偷跑嗰日係見到有雲閃付
但係灰色咗
應該佢server開返就可以用
如果咁嘅話其實Wallet都有個相對應嘅版本
現有嘅版本應該係24.12
係咪得一張卡用到?
冇得同時開2張
未見有得開第二張An八達通,所以我估都係最多一張
啱先打開Play Service頁面,見倒有得更新以為係24.14,點知版本係24.13.18
用到未?屌你老母
just kindly reminder,Google啱推出咗 Pixel 嘅 Android 15 Beta 1,想過幾日update Play Service後用八達通嘅唔好更新,個Beta 1俾人發現NFC功能消失,令全部NFC Payment都失效
Google Play Services 冇咁快更新
通過隔兩日先出update
仲要Google Play推送update時快時慢
好彩見到呢個post
我爭啲上咗
見佢個更新係連埋find my device個update一齊出
希望唔會因為咁拖住個更新
technical 就應該試好晒架啦,唔係唔會搵方保僑去玩
我估係要等 google rollout v24.14 出黎,八達通先可以正式俾人用
至於Google 幾時 rollout, 唔到八達通控制
邊度有話已經用得?
準備推出體驗版,佢理解成已經用得
覆Whatsapp嗰個又話呢個星期中後用得嘅
星期五啦喎
原來Android機無得用八達通
有時望住啲人用Android機就覺得佢哋好慘
點解唔買部iPhone用
要Play Service Update去24.14
我仲諗緊An 八達通點喺M記App俾錢,原來可以直接撳嚟俾
嗰前提係要你已經開到卡先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞