率先體驗Android版八達通!

1001 回覆
28 Like 145 Dislike
八達通sim開心使用第八年
我嗰張冇用嚟登記停車場,但我轉移之後實體卡同手機卡都可以用嚟拍住宅門禁, 但張實體卡就廢咗唔可以用嚟消費

俾你參考: https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/customer-service/faq/smart-octopus/get-smart-octopus.html

7. 我的八達通附有多項服務/優惠及門禁系統功能,這些功能可否轉移至Smart Octopus in Samsung Pay?
下列服務/優惠將不會被轉移至Smart Octopus in Samsung Pay。如你的八達通持有下列服務/優惠,建議你不要繼續進行轉移八達通:

停車場時租/月租服務
港鐵泊車轉乘計劃

可轉移至Smart Octopus in Samsung Pay的服務/優惠:

於過往30日內的最近9次消費紀錄
自動增值服務
公共交通費用補貼#
校園管理系統
屋苑/商業大廈/校園門禁系統*
屋苑/商業大廈/校園專用巴士服務*
九巴月票
新渡輪月票/假日來回票
城巴車費優惠
港鐵乘車優惠及服務:
輕鐵個人八達通積分優惠
港鐵全月通
港鐵「即日第二程車費九折」優惠(如適用)
港鐵特惠站優惠
MTR Mobile登記賬戶內獎分及已領取的免費車程**
港鐵學生乘車優惠
係咪要裝八仔APP先用到?
我系IP己用開~可唔可係ANDROID 再開多張?
會唔會被人hack攞哂啲錢架,咁虛擬
其實 google pay 遲過 apple pay 有八達通
要屌應該屌八達通公司
關 android 咩事
幫Apple打J
Apple賺到錢 你有份?
ching apple股東?賺左幾多呀?
我記得唔係Sony機一直可以用咩?
有八達通sim 你部android有nfc 係乜機都得
今日笑鳩an機既出nfc sim果陣可能未出世
個sim tray終於free返出黎
其實用家唔會理係邊個責任
只會見到人地有但自己冇

當年Samsung有八仔iPhone未有嘅時候
IPhone都係咁俾人屌
拖乜L啫,一條都有排用啦
咁鍾意Apple個eco system就要用㗎啦,唔通好似怨婦咁日屌夜屌咩,你咪用Pixel囉
Apple咁遲先轉type-c都係為賺錢啫,你咁都唔知咩?
我沽佢賺得仲多
唔係乜機都得,相性好差,得個別牌子用到

官方都冇列出邊部機用得同唔用得,最大問題係到而家都唔知個spec點先睇得出用唔用到八達通sim
pixel 系列由4 開始打後唔得
我有部3a 反而得
罪大肯定無問題
LG Samsung 之類都得

果個年代電話唔一定有NFC
未有八達通sim果陣仲有人笑個NFC無撚用
冇,以我所知只可以喺電話個NFC setting入面撳付款方式嚟睇

我咁多部有NFC嘅得部舊Samsung有
依家得你喺度屌嘢
Google pay/ Apple pay
how to destroy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞