率先體驗Android版八達通!

1001 回覆
28 Like 145 Dislike
地鐵咪好似倫敦TFL咁一次過加晒你搭咁多程既車錢扣數, 同埋依家輕鐵+地鐵接駁巴士仲未收信用卡, 未知會唔會support到
至於巴士, 試過用信用卡搭車都食到轉乘優惠, 同埋你咁唔好彩撞著架巴士信用卡機壞係你唔好彩
結論: 係香港落後啫
lm
same
咁講嚟講去你係想講香港落後je
同IC Card無關喎

日本開張Suica無難度
拍Suica速度快過拍信用卡
Wallet加到交通卡都仲係一大賣點嚟

就等睇 Google 係咪仲未放棄香港
講開呢樣,Google應該已經半放棄香港Google Map
明明已經有晒官方免費ETA source,對家Citymapper,Uber入面嘅transit同埋Here Maps都已經轉晒實時到站時間,但Google Map入面巴士小巴嘅到站時間都仲係big data嘅預計到站時間
唔洗
但明明Google maps business review 做返起
由Open rice搶返好多市佔
你點樣整的?
日版Android機
好耐以前留意到Google map 有擺實時到站 懷疑係試緊野 不過已經係2021年嘅事
多謝你哋好彩有呢啲人繼續買an機 iPhone先唔會獨大
又無咁得閒:o
一個八達通post都有人入嚟爆閘
get a life la
佢點check sim?
八達通我屌你老味 如果唔係幾日內就出嘅話
好心唔早成兩個幾禮拜就話晒比傳媒知公佈晒啦屌
講到好似公佈完一登記就用得咁
趕住除褲又射唔出咁
Google Play Services updated to 24.13.56
anything followed after?
更新到24.15.14
仍然係冇
Fake左成個星期
一直唔肯同Apple/Google傾加Oyster落各自Wallet依點感覺TfL同樣都不思進取。

用Railcard綁Oyster有三分一折扣所以我唔會用自己張信用卡。
八達通呢間公司都算犀利 除咗靜靜雞出咗份登記表 完全冇透露過任何資訊
+1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞