率先體驗Android版八達通!

1001 回覆
28 Like 145 Dislike
我們很高興宣佈八達通即將推出Android版本! 現誠邀你優先參加「體驗版」計劃,成為香港首批在Android裝置上體驗此全新流動支付服務的客戶。

使用Android版八達通,你可享受以下功能:

1. 毋須開啟任何應用程式或解鎖,只要用手機一「嘟」即可輕鬆付款

2. 隨時隨地用手機透過八達通銀包、銀行戶口(已於八達通App設立「轉數快」銀行轉賬服務)或銀行應用程式、自動增值服務、Google 錢包內由香港發出的萬事達卡、銀聯及Visa信用卡或扣賬卡、雲閃付App增值八達通,享受無現金支付的方便

3. 加八達通入Google錢包,更可使用Google「尋找我的裝置」功能,提供更安全的保障

作為「體驗版」的參與者,你的寶貴意見將幫助我們完善Android版八達通,為香港提供最佳的手機支付體驗。只要符合以下條件,即可參加:

- 支持NFC功能並已更新Android 12或以上版本的手機

- 已安裝最新版本的八達通App

- 登記並登入你的八達通銀包賬戶
乜原來毒撚機一直冇八達通
Samsung Pay > Apple Pay > Huawei Pay > Google Pay
秒咗
how to john
已經準備好?請按照以下步驟,透過八達通App登記。

第一步
於「管理八達通」點按左上角「設定」。

第二步
點按「Android版八達通申請表格」。

第三步
填寫資料並點按「確認」完成申請。

成功登記後,我們將會於計劃正式開始時透過電郵通知有關Android版八達通「體驗版」的詳情。

感謝你與我們同步體驗,並引領香港未來的手機支付。
apple撚一直都唔知世界發生緊咩事
舒服圈真係好恐怖
apple撚智商係低啲
毒撚用iPhone用到傻左
第一間出八仔既係三星
唔好笑人啦
八達通 sim 卡仲再早啲添
好過你用咩機都係毒撚一個
講真當年三星個體驗太垃圾
換咗S10 歌兩個星期換返iPhone
原來android 咁自由都咁遲先用到八達通
唔見
唔見有申請表格
終於可以拆左個3叔pay
beta仲要未有得用
最早係八仔Sim ,不過佢自己閹左,跟住到Google ,不過Sony /Motorola / HTC 啲機都仲保留左呢個功能。
係咁話我個8達通銀包號碼錯

唔係姐係張卡既卡號?
setting-> 帳戶設定
唔係
係八達通 app 個 account
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞