[PS5] 22/3 浪人崛起

873 回覆
4 Like 5 Dislike
我自己感受 雖然唔算好值 , 但真係幾好玩
畫質唔洗講
武技純粹比臥龍好少少 , 作業式收集玩法 (我鍾意個時代背景先接受到)
打刀既流派 對比其他武器係異常地多 , AI都係蠢蠢地 火槍咁大聲都無反應
音樂暫時無咩印象 , 主角都係偏啞既

故事比你用兩種角度去睇 又有回帶功能 值得一讚
埸景係做得幾靚
武器種類算多
石火 係好玩既 , 唔同武器 / 難度 石火既判定都係些少分別
要輕鬆玩既有簡單 普通難度 , 要魂系既都係兩個難度 , 照顧到兩邊玩家
敵人識快慢刀 如果有埋假動作就仲好 , 人形敵人呢個限制黎講 招式花款 交足功課
衣著多選擇 好多幾靚既
如果鍾意幕末,呢隻係神game
呢間公司做歷史game真係無得輸
舉個最簡單嘅例,10000yen就真係居合達人唔係老作
戰鬥系統幾好玩武器種又多
open world死症一樣有,作業式清據點呢啲老實講你唔鍾意可以唔做,唔係咩扣分位
有冇人知點同多加上床?比翼完唔似薄雲咁可以上床
邊個先係真。cp ,我玩到第二章好似玩緊溝女育成game咁,同時間兩三條女
一係好感度問題
一係主線進度未夠
同D歷史人物都會有幾句野講下 不過好少好少
神經病個神?啲劇情好割裂喎
好似我明明揀左幫新選組 都已經幫佢打埋入池田屋 桂仲會叫我幫佢成為久坂既支柱跟住又叫我潛入新選組心諗我一直都係新選組喎
前面都話跳黎跳去係俾你地了解唔同派 去到後期已經唔係牆頭草既問題 係精神分裂
真cp係你個拍檔
同拍擋啲cutscene咪講最多野
係好玩,但ai 好蠢,唔夠打可以走、再同一個位不斷刺殺
人地特登做咁蠢架
130幫人玩
你講嘅係遊戲面,普遍外國人只會當佢一隻動作game,正如日本人睇金庸一樣
呢隻game背後人物嘅歷史審查設定基本上係好忠實
仲有久坂係呢隻game嘅戲份係比想像中多,佢係好多game入面無乜太重要戲份因為係禁門之變就死左,算係好驚喜
久坂喺呢隻GAME度 我覺得寫得唔錯
同埋要多謝佢個二天一流
機緣巧合搵到天魔係咪隱藏boss?
仲有冇其他boss?
是。每個地圖都有3隻隱王
追post見有人話個拍檔會返黎
可以再整樣?
變成女女?
本身我只整左一個靚女樣
人中8 桐生?
辛苦巴打,咁我可以慳錢了
拔刀齋好撚勁
龍馬係主線係咪一定會死?
有冇機會唔同選項可以唔洗死?
講到尾就係隻GAME喺劇情分支同好感度系統上做得唔夠深
你做支線任務又好主線都好 選擇擁幕OR倒幕都冇乜影響既感覺
支線唔影響我覺得冇乜大問題 但主線我選擇左幫幕府咁應該要扣倒幕派好感先正常 隻GAME既好感只會係有加冇減
成個世界所有角色到爆機個刻都只會認為主角係隨時可以招攬既浪人 永遠唔會視主角為敵
SO FAR 真正有得選擇既位係幾個角色既生死大權
你返回魂錄望下
我估應該係某D人物嘅姻緣未夠 未做支線
因為我玩個陣龍馬有得救

必死好似得近藤勇 久坂 多加
長屋唔係不嬲有得整容轉性別咩
《浪人崛起》獲玩家好評,Team Ninja將會繼續挑戰開放世界作品
https://ynews.page.link/8Xnuz
不如嘗試下將會死個d人物四重加密
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞