[PS5] 22/3 浪人崛起

873 回覆
4 Like 5 Dislike
倒幕痴線佬成日都想殺晒d 鬼佬
周街斬人放火
唔同武器用到無乜感覺
係左刀銃特別啲之外
而家多數貪爽手用牛尾刀,唯快不破

流派同石火系統有d撞
佢好有心思地唔同流派有唔同招式同石火手感
但我最終決定用邊個流派都係臨場睇天地人架式相剋轉啱有利架式就打
結果無左流派專招專練既感覺
浪費左咁仔細既招式設計
一周目都係玩故事睇劇情 刷裝起碼二周目先開始
就算有dlc 一周目都係無野好刷
有利流派多餘 烈風又勁廢 根本唔駛轉 玩死玩熟一種就夠
後面啲王係咪冇可能全部招都parry晒,快撚到又有霸體,同埋有啲武招出完個硬直咁大點用

仲有
佐幕果邊其實都係亂咁斬人
身為香港人,我好明點解倒幕派咁暴力
你用番魂錄玩多次簡唔殺就得
冇影響,用留魂錄可以玩返晒所有劇情
好的,唔該晒
一路話要趕走鬼佬,但自己又用緊鬼佬野
殺完唔保留劇情可以搵返青鬼升義經流
要保留
要殺先至學到義經流
之後玩多次唔殺,保留劇情,第三章有支線升技
龍馬倒幕但唔同意要驅逐洋人,但敵人嘅敵人就係朋友咁解?

倒完幕之後都仲有內戰就知其實大家想改革方向唔太一致

利申唔太熟
大部分人都係當局者迷
因為唔係單純倒幕 擁幕 仲有攘夷 開國派
得長州認真攘夷走去開炮打西洋船結果俾人打巢
玩到後面啲王過度活躍症又霸體,你反完紅以為可以打,轉個頭佢霸體開多次紅

想佢果個幾時冇霸體幾時有嘅位做好啲,有時好難分,啲王又多派生攻擊要估佢呢下係出咩

故事未爆唔評論咩住,但暫時比我感覺倒幕同擁幕一尻樣,打啲王又係一樣咁
https://youtu.be/Q6xU1KGYLRA?si=uQwxhWjv91Lj16u9
其實都幾錯綜複雜

我既理解係
想和平倒幕,又想吸收洋人既技術
正正當時咁複雜但其實game係解釋得唔夠清楚
貪平買左DD2 先,點知玩完一週目就無哂動力封塵
浪人玩左2日中哂毒,雖然地圖都係好UBI咁公式解任
但打鬥唔錯最最最重要係有斷肢
編劇都已經盡量簡化複雜既劇情
編劇係劍心真人版既個個導演 大友啟史
玩完隻驚睇返好多歷史解說片
依短短十幾年其實都幾精彩
正正就係依十幾年改變日本命運
由封建走向現代化
喺隻驚入面見到好多日本猛人
福澤諭吉,涉澤榮一,伊藤博文
感覺好奇妙
亦係一隻好驚
呢排返工無野做就補習下幕末歷史
一樣
工頭堅佢勁中意幕末
好多條都好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞