[PS5] 22/3 浪人崛起

873 回覆
4 Like 5 Dislike
歷史原因有啲係溝唔到,例如龍,因為佢真係坂本龍馬老婆
而久坂老婆係有
我玩權藏流大太刀,N格3hit
奧義帶呢招
二周目暗夜,打NPC 千葉周作超難
野生果隻?你夠lv挑易好多
我打果時爭廿幾lv,佢出連擊除非你反,就咁拉盾一定擋到無氣比佢駁combo連死玩咗勁耐
道場久坂原來唔可以太快打完
一定要石火賺分
鐘意用出火劍氣果招同天然理心捉技
千葉佐那我婆
有啲要劇情到先解鎖到,
久坂老婆要禁門之禁後先有好感度
人在江戶
想玩影相任務
係咪一定要返返橫濱先接到order?
可以一次過比翼曬咁多過
江戶玩到中間會有新影相店
咁我推下主線先
岩岩先到江戶冇耐
請問係咪揸唔同武器的擋格
係咪都有唔同的延遲同硬直
新玩係橫濱做支線
覺得normal都好難格檔
每個武器同流派都有唔同格檔時機,格檔唔關難度事難度只係冇咁高攻
成日都搵唔到啲角色
一搵到就一定要做任務
送唔到野比佢地

同埋睇唔到佢中意咩書
應該點送邊種書先岩?
仍鐘意嘅野會有個心心係ICON右下角,有啲人主線未到地方唔定,定左會係因緣果到見到佢所在地
有心心
我留意下先
龍馬個轉彎子彈其實要點避
我覺得柔道,或者反擊啲武技中左果時冇無敵時間好ON9,我明明反中要捉條友,係要硬食佢1-2下先捉到係咩玩法
feel到你好大怨氣
難度好似影響攻擊欲望
normal d boss 對我黎講好似已經不停連招
食水時間都冇
因為覺得明明前面好好玩後面搞到咁覺得可惜,我反到你都要扣血真係影響遊戲體驗
如果唔諗住玩暗夜咁轉黎明玩開心啲,真係都唔得就升左lv先,高防高容錯好好多
諗住玩得掂normal
點知去正橫濱就打到灰

反果下個手感好差
有冇人可以講解下擋反同其他遊戲比係咪有d唔同
卧龍應該最易?
法環 / 仁王 / 劍星 / 隻狼?
因為每把武器同流派唔同所以手感會唔同,例如忍流就直觀啲佢打落黎果下先禁,立身就要早啲係人地打落黎之後禁

如果紅光技首先睇距離,同BOSS近係佢紅光會閃一下白光果到等0.2,0.3秒左右禁就OK

遠嘅就要係佢打中你前0.5秒禁

大約係咁, 臥龍判定長,反唔成功都唔會食傷容錯黎講最高

仁王因為有得用紅色妖怪技斷紅光所以可能唔太比較到

劍星打怪物多我覺得比較難反但因為佢好似有技升所以要正式版先知

隻狼判定應該係最鬆,同埋冇體力條,但因為parry都係會加自己個倒地值,如果反唔成功有機會有硬直,可能冇臥龍容錯咁高
打緊道場,資質有限無咩心機練到其他人咁完美
拎到極傳就算
個排名冇咩意思,係刷RNG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞