[PS5] 22/3 浪人崛起

873 回覆
4 Like 5 Dislike

對編劇有甚麼好處
有招技叫save load大法
個開放世界有啲奇怪,我以為係可以好似Elden Ring果啲咁揀打咩王先,但暫時睇落開放世界嘅王都係強化版卒仔咁,主線暫時又係線性仲要入任務式搞到同個開放世界切割感好強

可能我未玩到可以係開放世界搵到特別王嘅地方掛,暫時係覺得玩法OK但個開放世界講真有啲頹,
AIKA?
我係參考呢類風格
個樣貌無參考對象 , 純粹比較喜歡黑肉
最籠統既講法 ubi式既開放世界 , ubi做開既又真係最典型既開放世界
浪人 其實都無標榜過係魂系之類個種開放世界 , 係你自己以為佢係
佢始終都係一隻講歷史既game , 唔會有d咩特別既方法可以跳過唔洗打既自由度 , 最多比你直沖去到隻王到
劇情就係要你拎通行証 先會咁快遇到龍馬
呢隻周街都冇貨
過兩日去日本 連稅正價都係四百幾
日版得日英字幕 睇得明其實抵屌
未玩過ER 有冇得好似BOTW咁一開始就去打尾王
佢有d任務係擁幕、倒幕同時做
想偏向邊面係咪做其中一邊就得?
你可以做晒,可以唔做
果啲唔係主線嚟,主要係睇禁門同鳥羽伏見你幫邊面
D主線關好短好冇引
試左同FD打兩場, 比起自己一個人打更加無聊
打完就即刻彈走 等跑到下一個主線點先可以再組
其實都無 只係唔同階段要攻略嘅王可以有唔同先後次序同埋有D唔關「主線」事嘅隱王
我玩左10個鐘左右覺得大地圖最似ubi刺客希臘同維京
不過要保留返自家特色所以重要關卡就變返線性
而用人物“羈絆”串連做支線任務同技能升級就似對馬+人中/P5

我手殘黨係好welcome好似elden ring咁大地圖+魂系可以俾你練功升級既玩法的
我lv10打人地lv6打得好開心
有個橫濱巿內lv9既大劍通緝犯我打唔掂
最後用捕火方監生燒死左
天然理心流+彼岸螢係咪bug嚟
用嚟快刷極傳勁爽
屌你Boss 放劍氣成個Mon咁寬,又識次元斬
我用就得個劍氣仔
隻game幾正
成條街所有人都可以做我嘅練刀對象
隻game應該係預你單人爆左機,再同人連線打最高難度
咁樣就唔駛等大家過劇情先有得再組
而家邊度仲有現貨?

我隻人
用龍馬太易過諗住讓佢用拳頭,點知拳頭原來好撚勁

https://www.youtube.com/watch?v=3-oHSJV7sTM
你想點姐 玩壞了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞