Sony Xperia 討論區 (159) - 最後一代 5 系列?

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
睇咗佢依家預告個機型
依家肥咗有啲唔咁sony feel
60 Hz我又冇所謂照買

主機用開Pixel 7 Pro有120Hz都用60Hz
行貨關我乜事
我講緊大家都係日本公司sony不如sharp既用料
以前16:9個陣咪又係肥
個陣又冇人話唔似sony
點都會有理由唔買架啦
我諗唔用Sony
比例唔係主因吧
咁呢個當然啦 所以從來話似搖控器嗰班都係9噏 ***出摺機又係窄到搖控器咁佢哋又唔講 多餘
平行時空
邊句有講搖控器?話太窄同用搖控器呢個嘲諷詞彙完全唔同level喎

我問你頭先嗰段 你先搵第二段 一早點解唔出呢段? 想搵啲無咁難聽嘅?
你咁執著遙控兩個字咪搵比你囉
用過120hz點翻轉頭呀
我係完全知120Hz同60Hz嘅feel係好唔同,但用邊個就冇所謂

之前7P係一直用開120Hz,但係太過倒水,所以後嚟轉咗用60Hz就算

我副機都係得60Hz,所以嚟講對我唔係大問題

如果有120/90Hz得嚟又冇好似7P咁倒水嘅咁我梗係願意開啦
用緊X1 ii
來緊出VI準備換 睇左片幾靚仔 19.5:9 可以接受
1iii 1v 用家表示用緊60Hz

但係今時今日仲出60Hz既機,
係咪兩千有找先,係既我ok
呢個真係唔多知,但係睇$ony個格,用6 Gen 1同埋仲係60 Hz咁「重手」應該都係定價過三千
6 gen 1 已經係上年既u
除非相機好明顯地有升級,否則又係做炮灰
不過我唔想換大陸機,都唔想換Samsung,又偏向鍾意原生,Nokia雖然都係但點都有仲奇怪嘅感覺

都係得10 VI揀
10系低階機定位咁多代都lag lag地,120Hz都冇用
咁自從 10 IV 用咗695之後都已經冇乜點Lag過嘅,日常使用都冇乜問題

10 VI轉6 Gen 1就更加唔會lag添啦

除非$ony optimize到成Pat嘢咁
你講到好似用過晒咁多代10仔
又一件睇spec機都未撚掂過嘅評論員

利申:有同事用緊10 IV冇投訴

部機幾靚 但仲係 60hz
10系低階機定位咁多代都lag lag地,120Hz都冇用
咁自從 10 IV 用咗695之後都已經冇乜點Lag過嘅,日常使用都冇乜問題

10 VI轉6 Gen 1就更加唔會lag添啦

除非$ony optimize到成Pat嘢咁

Sorry quote錯自膠
放心,肯定係成pat屎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞