Sony Xperia 討論區 (159) - 最後一代 5 系列?

545 回覆
6 Like 2 Dislike
Xperia IV update 完之後 手勢無左個返回功能
但係左下角多左粒 返回 鍵
重開NFC或者個個星期重開機
未過保戯整啦
利申:3月頭先整好
2個工作天拎得
要洗機
google backup 唔太好用
好慘...
就係好唔想洗機,因為我而家果兩條線好幼唔太影響使用,諗緊好唔好用到出年保養過期前先整佢,到時直接轉會,整好呢部變spare算,我次次都好黑仔一整開一樣就到第二樣壞
我對上部一代就係換完電到壞指紋,整返好個拍紋之後就到成個mon變青到眼都痛L埋
建議換咗先
俾個機會自己點setup 番啲野

上次拎機問tso 有冇第2個backup 方法
個職員好似話仲可以插線backup
但我搵唔到有關資料
試過插線backup 但其實只係google backup既有線版
backup到同backup唔到既野同online無分別 但速度會快wifi一倍同埋係街都做到
就係太多野先唔想搞,一諗起要重新裝過晒D野就想死同埋我擔心整完用一排又黎又要搞多次,倒不如而家仲用到用住先,挨到差唔多兩年直接換機,到時先再整黎做spare~

有線backup即係插線落電腦,將部機有用嘅野copy出來,同google差唔多,但google而家有儲存limit,whatsapp D相我係自己手動backup去電腦~
ACE IV變21:9咁痴線
https://sumahodigest.com/?p=29478
其實有出返ACE都係好事 上代直情cut埋
應該係清倉底貨
拎ACE清光劍moon咁狗
咪又2係用10仔隻芒
想請教一下video pro 入面個輸出音量有咩用
你地會唔會為左esim 買水貨
想問邊度仲有得換5 ii全mon
冇回鄉證唔想翻大陸
係咪an機用hsbc d app都cap唔到圖?
有無解決方法
過完數有個down圖制㩒
有冇巴打知道換背玻璃要幾錢
唔小心跌爆左
想cap信用卡交易
綁落Google Pay度Cap Google Pay個record

不過我未試過唔知得唔得
應該一早清曬5v先轉芒吧
Xperia 5ii 爆綠線有冇得搞?
捱到依家先有綠線咪算好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞