Sony Xperia 討論區 (159) - 最後一代 5 系列?

581 回覆
6 Like 3 Dislike
Sony究竟幾時改喺個note度寫software有咩新嘢轉變咗

吓吓要去佢個網站撳嚟睇真係好戇,仲要唔係實時update,假設十一月更新,十一月中開放更新,然後十二月中先更新個page講個patch有啲咩變動
想問下呢 sony 設定入面個備份,係包唔包whatsapp
有冇1 V 用家個NFC 唔係好靈敏
成日都會用唔到八達通,要熄咗再開一次NFC先用得返

PS 有冇得set NFC 喺top drawer 拉出來就有,我記得以前有。
依家冇啦,我做法係down Tasker去add個notification shortcut
個備份係直接用Google

Google個backup會唔會backup WhatsApp就真係冇人知,因為即使backup咗都show唔倒info出嚟,只係會show總數有幾多App backup咗
咁大家係點backup
因為想拎部1V 去整
屌佢一年都未夠就烙印 on99
要backup WhatsApp啲record做咩唔用佢內置嘅Google Drive backup
我就係唔知an 有無方法係一鍵完成
你講果個係咪設定入面果個備份
係,WhatsApp設定入面嗰個,但係要用你個Google Drive嘅空間
thx
正方形真係好樣衰,仲要歪埋一邊
我以前1iv成日咁,有時要重機先得,
成日企係到on99成個傻仔咁
90Hz已經要還神,仲想有120Hz
我覺得支那牌子成塊OREO貼喺機背仲樣衰
呢d講都廢事
上個安全性更新完就係咁
支那機一律唔再考慮

以前用過吓華為個P30,個鏡頭design同Sony差唔多排列我係幾like,但係依家冇Google+同黨癡得咁埋就不了

以後都只會入Pixel & Sony,除非Xperia系列壽終正寢啦
完全正常
NFC 長開
用機頂位置貼住reader 即認到
632蚊保養多年1V值唔值
啱啱收到email有8折
係, 對準就無問題
我都係上次更新開始
有冇解決方法?
地鐵就無事 但巴士同小巴就成日失靈 小巴最嚴重
有冇人用5IV出線,我部5IV用左8個月都冇出左兩條媽好幼嘅粉線今朝打去Sony問話要擺底4-7個工作天,仲諗緊整唔整好
八達通sim定Wallet個八達通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞