Sony Xperia 討論區 (159) - 最後一代 5 系列?

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
5IV用左1年3個月 未有事中 希望佢一係就早D出 唔好過2年保先有線
最怕佢一過保先出我就怕而家整完過保再出,而家等就過保先去整算~
都係換機算

但有冇人解過點解咁多人中呢樣野? 真係冇跌冇剩拎喺手冇啦啦爆出黎
5 ii 朋友

個人覺得係Samsung 出啲垃圾120hz panel
咁有冇話換乜機比較少中?
呢個真係唔知
唔要大陸廠
android 行貨應該得
Samsung, song, Asus?
不過要避開Samsung panel 大陸機應該會比較易
用緊iPhone 11 , 等vi 再睇vi 定v
正確操作
1V有冇人匯報過中綠線
1系冇綠線嘩我記得1同10都冇

定我記錯
我部1III 綠mon
過左保冇去整 原因不明
我部Xperia 5一代都係無啦啦綠mon,仲要青BB睇到眼痛之後換左5IV,點知有紫線之後換機睇黎要轉會
AMOLED 死症黎
轉邊間都一樣
好似係
5ii至iv塊samsung mon有問題
同期iphone 12定唔知邊個型號(apple機唔熟)、samsung s21,s22都有綠線
不過係得sony 5系咁弱智,同一塊問題panel用三代

1系同10系唔覺有災情,5v暫時都未見
反而平機A70 A52父母仲用緊冇事發生
似乎rigid oled出事率低啲
s20:
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=60559&snA=61011
邊個弱智,有問題panel搞左3代都搞唔好仲繼續出貨比人當冇事發生話?
咁Sony可以唔入貨反制三星
大陸機基本上已經唔用三星panel
的知5II同5III都有問題所以冇買,但冇諗過5IV都有問題囉
有冇1v嘅巴打睇netflix都係上唔到高清?
del app重裝
同一個芒點會冇一樣問題
sony個產量咁撚低點會用唔到3代
今日去拎1v上手又覺得21:9 幾正

都只係比iPhone 11 長少少,但寬度可以啱啱好一隻手渣晒

部機的確好好渣,但請問各位裝唔裝殼

唔裝驚花,但裝又好浪費佢個設計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞