Sony Xperia 討論區 (159) - 最後一代 5 系列?

581 回覆
6 Like 3 Dislike
10ii我都捱到兩年,
就算佢用$695 照到8GB ram我都夠用
夠平就得
我諗翻起我以前用10 II開個WhatsApp要八秒嘅時光
買sony低階中階不如買***中階機
之後再用10iii, 發覺原來快咁撚多
買得落三叔就唔會考慮罪大
買得罪大自然係有不能抗逆既原因先買佢
10 II 4GB配665,當初諗出嚟嗰班人真係好戇鳩

完全唔想用***機

我唯一一次買咗部***機,但以後永不錄用

部嘢壞撚咗跟住走去整,三星班人喺度左推右推
我唔要穿窿芒
完。
但其實好多人買
個湖水綠色真係好好丁
我嗰陣時買咗部黑色
深藍色老母用
湖水綠自用
仲有柒達M字額都唔要
幸好全部都抗逆到
耳機可以無線,連 DAP 都放埋一邊鋪塵;
冇 SD 卡就直上 512GB / 1TB 容量;
開心用咗四年 Samsung,永遠都回不去 Sony 電話。
最後一部係 Xperia 1,我係由 Xperia 1 II 未發布之前已經走咗
所以轉到會係好事
重點係有我要嘅大 mon,打唔打窿,睇兩睇就無視咗
不過無線耳機依然係用緊 Sony
身處澳洲冇Sony行貨
最終都係放棄Sony
買左S24+
我都叫"好彩"冇中Sony毒,Sony只用過Z3,由Samsung -> Sony -> LG -> 最後又用番三叔(幾年前本來有諗過試Nokia,好彩冇)
係,唯一一次上三星整機,搞一大論要我比幾千蚊整(當時仲有保養),係咁話唔包,
反而sony之前壞過幾次,雖然要洗機,但都好快幫你換好,而且放低講完點壞,好爽手,唔會同你驗屍再同你講點點點所以唔包,
不過依家換左tso,唔知有冇分別,

我就唔知點解自然脫咗毒
由 X10 mini 開始,一路換機,用到 Xperia 1,都唔少日子
又到更新時間啦各位 1V😂咁細應該都安全更新
九成九係安全性
我到依家都見到有人用 10II
我嗰部用完之後又畀老豆用多咗兩年
最近先換咗機
10 II隻綠色出喺10 VI就正,最好用埋7 gen 3同120hz
如果係咁一定買
updated but no difference as before
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞