Samsung Galaxy 討論區 (290) Galaxy AI is here

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
一樣有

長按返同一個位置
S23升完 動畫好似smooth咗
原來香港商店未有最新版
要自己去裝apk
點set 我得顏色同埋長度較
fold 5 唔見呢個功能
我去網站睇個版本
同手機商店下載落黎個版本
唔一樣
一係等佢夜啲或遲啲更新番
唔係就自己裝apk
cmhk之前做得太平好賣到加左價
唔怪得搵極都搵唔到...即係又要等香港三星出update
明顯係佢更新完6.1
唔記得係商店下放呢啲app
變左相關APP仲係for s24系列
試過翻譯同語音輸入揀返samsung可以做到on device處理唔洗上網,語音係有改善嘅,但同google都係無得比

希望廣東話用得嗰陣會再好啲
唔單只個ui,連啲in app animation有啲都順咗
急嘅一係apk,一係轉galaxy store去韓/美搞一轉
呢排部23U經常一unlock screen就自動popup啲app出嚟好煩, 如果今次update完都係咁嘅話就唯有hard reset一次...
Youtube revanced 有個componet aka microg 炒咗,去github /reddit 有 solution
好似另外位師兄又係咁,我就暫時無遇到過
好在你教完咁樣set, 唔係真係唔識攪,原來navstar開完,之後去番setting > display > nav bar 就有個option 入去熄番

宜家我個keyboard 支mic比左轉左個做轉keyboard唔識開番出來 ha, 再玩下先
開閂app嗰下好明顯順咗 有pixel feel
等睇原生相機有冇正改善/負改善
s23u 動畫Feel到順咗 應該係跟番s24 既動畫setting
但部分改動好反智 迫你一定要裝navistar 先可以hide條bar
pre-install google assistant 呢次又收咗幾多錢
vpn左搞完
23岩岩都收到
iphone啱你
iphone最鍾意就係每代少少新功能
而且係新機先有
等你有尊貴不凡嘅感覺
好行唔送
即係下年s25u有新功能 跟住下放俾s24u
咁又問返呢個問題?
呢度有冇人用swiftkey ai keyboard
想問點解見唔到copilot個制,係咪美國bam左香港冇得用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞