Samsung Galaxy 討論區 (290) Galaxy AI is here

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
你知唔知入門機嘅三鏡係咩鏡
係主鏡+微距+超廣角 冇長焦
微距有咩嘢用
湊數
之前A系仲有粒景深鏡頭添 4鏡好似勁過旗艦咁
上年開始cut咗
微距真係少用過長焦好多
長焦好貴咩
景深就……算啦
電話繼續玩計算景深咪好
jot notes

畫面上即時翻譯,我最常係打日文game翻譯睇佢講咩

我本人手指粗,係d圖劃圈圈比人睇要用筆方便d

唔可以話成日都用,但我用左幾代冇佢會好困擾
你依張似係好高層數50x+ 一野打落去
唔係10x就咁影
有s24ultra可以租!
有意留tg!!!
低中階相機唔係一直都係玩具黎咩
https://www.facebook.com/share/nf1nz9szsiP4yx1f/?mibextid=xfxF2i

三星 Flagship 手機及平板用家有福了!三星香港正式宣佈,於 2024 年 3 月 29 日起,透過 OneUI 6.1,將上代旗艦 Galaxy S23 系列、S23 FE、Z Fold5、Z Flip5 及 Tab S9 系列,加入 Galaxy AI 人工智能功能。

用家可以透過手機及平板,用到包括 Circle to Search with Google、聊天助手:寫作風格、拼寫和語法、對話翻譯、語音翻譯、筆記助手:筆記封面生成、自動格式化、摘要、校正拼寫、翻譯、轉錄助手:文字轉錄、摘要、翻譯、瀏覽助手即摘要、翻譯、相片助手即生成式編輯、編輯建議、AI 生成式桌面背景、通話助手即通話轉錄、即時翻譯及 Instant Slow-mo。

果啲似係去match 大陸機而加上去, 等鏡頭數唔好差咁多.
一就CMOS細, 二就唔會比倒靚鏡, 三就依啲48MP 都係用黎計4合1做12MP.
想問點先有減1000 code?
如果有舊A系, 好似A22 A32 A51 A52 A60 A70之類既A系去trade 就好抵
邊部機幾倍率都唔知講經咩
你揾個3倍鏡但硬拉50倍邊部機都出油畫啦
用谷歌相機app,求其影都已經好好

你太唔了解而家手機d影相了
就算係2024年了,手機影相畫質你都唔好預太好
你用邊個作者既config? 有冇link thanks
要睇cpu粒isp同cmos級數
平機算喇好嗎

搞邊科呢??
上面youtube條片有link 下載
好,等我又搞搞部s23u先,唔該巴打
未除唔比search,試下除咗先
邊到送咁多?中移好似咩都冇
一睇就知係官網啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞