有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(12)

198 回覆
3 Like 0 Dislike
兩個情況

1. 不同市場,通過“投資協議” 投資,就冇資源得分紅

2. 同一個市場(同一個國家集團),投資可以分紅+資源
自從話改返地中海地形就冇玩過
雖然個背景幾正
ck3買邊幾個dlc
應該話點買最抵,對d外觀嘢冇興趣
係咪買collection pack就得?
ck3將啲內容同外觀擺埋一齊賣
所以除咗個content creater pack之外買晒就得

不過買晒都唔平
建議試下base game考慮下諗清楚先
而家eu4逐個小國玩目的係由內部收奧地利皮
近排玩迪特馬爾申原來係農民共和國
第一次咁有心機由北向南赤化全神羅
買曬了
前排跟frd試咗玩,都ok嘅,尤其宜家冇咁有心機玩戰略game,開始覺得玩下ck3呢d 9下9下嘅中世紀青春戀愛喜劇都唔錯
宜家玩eu4作業感好重,可能太熟隻game,一入game有幾百樣嘢要做,個腦不自覺係咁話畀我聽要點樣玩最好,唔跟住做就好不安,跟住做又好攰
仲諗買唔買好 200幾舊水買update
ck3個map嘅ui點解可以咁閪成撚日睇唔清d province界線,要先撳落個王國再可以撳下面d duchy/ county?唔可以直接點某個province呢種設計勁撚on9
一出dlc 即刻玩vic 3 ottoman 一路做唔完個歐洲病夫
Load save 左十次 重新玩左6 7 次重新開局
以為係我廢
唔知幾日又唔信邪玩多次

應該係更新左 20年限時變30年不突止
多左啲event 幫你壓地主影響力
一路keep 住改革官僚冇停過 都唔夠時間做任
之前明明係我被埃及主動開拖 都有列強衝出嚟幫佢
宜家冇曬架兩

On9 原來係bug 嚟 曬左好多時間
有冇人解釋下vic3點玩
玩極都係起工廠升科技

都唔知玩乜
買左Dlc 玩左幾日 依家整體係好玩左 不過bug仲有幾多下
唔係bug嚟
係啲人廢玩唔掂土耳其先改易佢
vicky係mp先好玩
單人打電腦冇乜挑戰性
其實我都係玩中小形國家多
例如最近整咗場Wallachia變羅馬尼亞
順便做咗攞晒Romanian homelands嗰個Achievement
靠俄打土奧 之後再stab俄 搵普幫手打埋Bessarabia
睇嚟都係我問題
夏季大減價今日就完
未補齊DLC既手足記得送錢比P社洗
ck3 dlc值唔值得買?
CK3入左CHAPTER 1未玩過, 諗緊補唔補番埋CHAPTER 2同3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞