有無巴絲打鐘意玩Paradox嘅戰略game?(12)

290 回覆
4 Like 0 Dislike
不過係unrecognized regional power要睇緊啲條數
如果玩中國印度之類餓死幾百萬人濕濕碎
中東印尼中亞就要少心啲
除左幾個超級大國,本身d人根本唔夠用
自從1.3改版之後
d田好似種極都唔夠糧食
波斯其實都唔係太多人
上次玩到end d糧食都未平過

試過東南小國起兩樣野人口就用哂
即放棄
我跟到虛擬飛升
但係未玩最新宇宙風暴
以我所以我玩個期開始
艦隊交戰Ai改左詳細唔係太記得
你要去研究下,總之而家d船唔興插滿武器
另外就係唯物而家比教雞肋,原因係專業人員同內閣修正太勁,但係你產凝聚力唔夠,連人都請唔起
時代係唯心,不過群星最重要係RP同埋好鄰居比你發育
另外最新版好似減少左戰略物資出現率,同埋工作人員產能補正下降
所以更加睇重專精球飛升(好似係)

同埋新堆起源有幾個好勁,可以試下
結果我都係忍唔到手買左,本家5萌買齊哂
P社game要好多時間
買左都無時間玩
想問係咪買base game/starter edition玩住先,之後先再買dlc
我夏天先蓄齊DLC我dklm
唔緊要啦,P社不嬲都早買早享受
佢dlc單買其實無特別平
係全套組合包同基本版平
你可以先買基本版試下個架構岩唔岩玩
不過P社出得越耐d game,越多DLC就代表基本版同完整體驗差距越大
另外佢而家好多隻都有買左本體,DLC可以比幾十蚊訂一個月
有堆特別舊如EU4, HOI4, 群星,勁多DLC,你又覺得自己其實玩唔到咁耐,可以以考慮尼個方案
特別尼堆入而最近換代應該係EU4
等緊hoi 4有組合包就可以去馬有個本體但一直未玩過剩係係到玩Eu4
EU4 starter同埋齊DLC比較玩法差幾遠
齊DLC應該叫EU4.5
依家佢Europa Universalis IV: Ultimate Bundle大特價
3百幾錢就齊DLC(唔計果堆藝術DLC)(如果本身有果啲DLC會減返錢)
搞到我都忍唔住
Utimate Bundle真係好抵,之前買齊DLC的朋友見到呢個價心在淌血
用米蘭係EU4重建羅馬帝國之後咩動力都冇有成十幾年都冇打冇剩
特別係新出果個Winds of Change,
原本148
折左後賣29.6
出左5個月咋
無啦,個個都已經等緊EU5
親4仲賣得賣多波好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞