石硤尾大坑西新邨 直播 約 20戶仍不接受搬遷條件拒絕搬出 居民稱平民屋宇沒有妥善安置政策

278 回覆
8 Like 44 Dislike
搬遷條件係咩,上公屋?
大坑西係私人樓嚟
1仙都唔賠都仲得
國安預備收樓
樓換樓
香港人其實睇戲睇上腦
諗住堅持到最後一刻就double 賠償
R著數R到盡,唔識知足感激
又搞亂香港,影響中國香港政府施政
係 之前做嘢都接觸唔少舊樓
唔少都係大貪唔肯賣
搞到最後直接放棄收購
好啦宜家啲人死嘅死 老嘅老
後生嘅又搬曬出去
有啲業主立案法團都無埋 維修費都無人夾
成棟樓融融爛爛 所以你話幾on9
宜家更加無可能再收購
一市道唔好 地產佬收完計過數無肉食
政府啲地都唔投你就知幾睇淡
以前話等市建局 宜家市建局都無錢
所以都唔知啲舊樓最後咩下場
樓換樓都要資產審查,而家有班友爆資產被人直接踢走唔憤氣
其實好撚on9,舊樓重建對城市係必須
應該立法管理下舊樓,
唔能夠俾人師子開大口,死都唔走。
如果係舊樓重建需要,市價高少少就一定要佢賣。

呢條片個濕9區議員咩都無做過,全部黨無人掂大坑西呢單野得民協幾年前開始由頭到尾跟依家,但都俾人話緊

打官司個d村民係有證明居民擁有原址業權
https://truereport.hk/2024/15/%e5%b0%88%e9%a1%8c/%e8%aa%bf%e6%9f%a5%e5%a0%b1%e9%81%93/32086/?fbclid=IwAR22xDnp0qdlo--tfGBvSvCmwvBK6kauykVv0EvPbEte7D0NiLvfGncK-Qg_aem_ASoavAS-32Jyptq9eBBwjyxsabi5rty4MrVcndtiOcZayupGFGuufILu7orQe0B7HWs

詳情搵fb 透視報,但我自己對透視報觀點有保留

利申:本人為大坑西原居民
之前有班買定d舊樓等收購個班
死得仲慘
幾舊幾電影feel,夜晚拍戲應該幾正
不如直接共產啦
睇吓祖國幾新幾靚幾先進
比成球佢都唔肯走
貪撚到仆街
一球點夠退休呀
而家班撚樣話有業權,想呃人層樓
想知當年區議會選舉係黃定係藍嘅區
原區一換一私樓安置
勁爽 後生個班
個邊民協啦
其實我都唔明班人諗咩
本身條村都十室九空 你交得嗰千幾兩千蚊租 無視人地管理都要成本
日常公家水電都係錢 係咪要玩到斷人斷電先肯走

同埋請你走都唔係一時三刻 本身你一生就用盡哂房屋福利 又話要上公屋 又話要同區安置 明明做緊租客幾十萬都話唔夠 痴撚線
如果響大陸, 呢啲叫低端人口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞