香港移加班大帝真係零舍難服侍

374 回覆
167 Like 455 Dislike
上面咪有人講咗一出cpp就唔出得境囉
如果出咗 咪七日內返嚟囉
然後一直等到有真正pr吖嘛
而cpp到pr要等幾耐無人知吖嘛

不過實有人標出嚟話自己無跟又拎到
然後笑啲守規矩嘅on9
去台灣最柒既一點係明知下個戰場係個度仲要係不遠既將來發生,個政府成日撚柒非白人外既移民都仲要去
反殖民白鬼地方

由英國開始再散到全世界,最鐘意鳩 up 呃人,無乜邊幾個做實事就正正係佢地寫照

你話華人鐘意玩親屬文化?麻煩睇下阿叉佢地先
出境 又屌佢哋咁嘆去旅行/喺香港等咁嘆
唔出 又屌佢哋on9
老老豆豆, 識朋友(BNO VISA過咗英國) 嘅老豆老母過咗台灣俾人撚咗兩年
一直唔撚批, 又要重新交過啲資料, 係咁打回頭一直撚佢哋兩老
最後朋友老豆老母決定跟個仔去英國定居

呢班等申請嘅香港人, 個個都敢怒不敢言
民進黨話驚有共諜, 好, 我認同
但我唔見你有捉過啲咩人喎, 中時中天日日播, 散播假資訊
蔡英文話支援香港人根本係謊言, 港豬又係俾人呃
真心屌晒繁體支那, 簡體支那老母
只有 美國佬/大英祖國 對我哋呢啲港豬最好
大家都係講CPP後
但個原post就話係由申請開始
新聞唔比你睇,左膠當道,毒品氾濫
呢個地方真係愈嚟愈痴線,都唔好講話呢到d野又貴人工又唔係高
只不過我公平d講句,加拿大就除左有錢有權嘅人外,其他人都係平等地仆街
最撚癲係新聞條差佬叫人要將條車匙擺喺門口
俾人偷車嗰陣先唔會受傷
精彩到
我印象中好似無講等待期間唔俾岀境 只不過當岀境之後收到physical present 要求果陣要7日內番去回覆/回覆郵件等番到境內再resend
變左非法工作變黑工
你唔覺咪唔覺
睇下以色列巴勒斯坦呢D日打夜打國家
無錢都要走啦
覺得危險就走好正常
啱,然後走到去其他和平國家左手拎福利右手拎可蘭經繼續佢地套單一神論主義其他既我自己夠肥夠壯就去打壓去屠本地白鬼
自己PR又收埋卡
嚟緊去日本香港
睇住班友日日係到屌真係好好笑
佢唔係講pr等待期間咩?
邊個原post?
樓豬張cap圖
be physically present in Canada when you apply and when you get permanent residence

cpp之後等get permanent residence
cpp至get中間時間一至六個月不等
出唔到境係講呢度

可以夾硬出,唔係犯法遞解出境
有人話照出無問題,返到加拿大開信箱見pr卡添

聽朋友講,朋友一月申請到而家
成個加拿大政府腐敗到乜咁,不過恩人吖嘛,冇杜魯多佢點可以移民
和理非最高境界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞