香港移加班大帝真係零舍難服侍

374 回覆
167 Like 455 Dislike
其實荒謬程度同香港嗰班有得揮
HK VS CAN
見到都笑左 姐係叫d賊黎揀車
鬼叫香港搞成咁咩,唔咁搞成咁都唔會走啦,加拿大可以換政府,香港你換黎換去都係果班人
重點就係開turbo果期其實唔係淨係益香港人,係連印度台山呢d黑名單地方都快如果撞正果段時間入紙,跟住可能好多人聽身邊個個香港朋友都四至六個月就誤以為香港人就係有優先,其實聽好多搞省提名移民既朋友經驗都話IRCC咁多年以嚟真係會快手d批pr既係日本同台灣單身個案,即使對比香港人都係
根本唔使延,你交咗申請未有結果係佢嘅責任,你照返工都得。

Maintained status, which was previously known as implied status, allows individuals in Canada to maintain their legal status while their visitor status, work permit, or study permit application is processed for renewal. This legal status is automatic and granted once an individual applies for renewal before the expiration date of the valid permit, allowing them to continue their activities under the same conditions and without fear of penalties or having to leave the country.

Implied status typically benefits international students, foreign workers, and those applying for permanent residence in Canada by providing security throughout the immigration process and reducing gaps in legal status. It is an important aspect of Canada’s immigration system, providing individuals with security, stability, and additional time while awaiting a decision on their application.
呢個真 香港人先係最撚鐘意歧視人 包括自己人
宜家為自己申訴都唔得
同時都係幫緊同路人
之後申請嘅人都可以行得順啲
樓豬呢啲人咪就係心地唔好囉
總之最奴隸就最好
Hk owp extension?
你聽到啲香港人成日話要避開香港人都知on撚9啦

我都唔明
而家有機會移民班友
又唔係做開有錢仔 應該好捱得先係
但係眼見呢幾年 呢啲人少少事就要生要死
尤其生左仔嗰班80後
唔洗咁理智覆wo
樓主擺明係果種讀唔成書
屋企又無錢
焗住做留港撚
咪開post diu下d移民撚
等個心態平衡d
講白人人地印度人唔多唔少都有高加索基因就真係可以大大聲叫自己做榮譽白人
胡適:香港人從不愛香港人,但卻很愛香港,愛人是需要投入情感,付出時間、精力、經濟成本的,愛香港只需付出口水

我哋真係好撚鐘意香港
個個好似你咁識諗就唔會有果班大帝啦
其實有implied status,你申請做PR個刻就可以保留現有身份,工簽過期都冇所謂,當然你轉工就比較麻煩
係囉,我識人都係咁。 但唔知點解啲人話自己無左份工
仲要祝人入黑洞
仲要人地只係批耐少少 唔係唔批俾佢 就好似殺咗佢全家咁
Pr 冇implied status
唔好伏人
入左pr application 既要另外apply bowp 先有合法身份做野
Stream a/b 唔可以申請bowp
如果真係如樓主所講咁小事,點解會有以下呢啲人幫佢哋爭取嘅?

就當港加聯,Hong Kong Watch,星島係盲撐
咁英文報紙Toronto Sun呢?
仲有影子移民部長阿Tom肯用佢個名寫信喎
希望樓主同有份屌人嗰班等超過5+1先有PR
千祈唔好痴埋嚟

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞