香港移加班大帝真係零舍難服侍

374 回覆
167 Like 455 Dislike
證明ircc覺得香港人而家唔係太急
乜owp過咗期可以申請新一張?
之前就成功爭取1617
今次再試 而家要多啲人知咩事先
覺得咁樣爭取肉酸影衰自己
但萬一爭取到快 又要怕蝕抵痴埋去
不如索性全世界攬抄慢 自己咪唔肉酸又無蝕底
其實呢度匿名又唔見樣 咪大方認自己都貪快囉
inland申請新一張 聽過有人續得三個月 笑咗
即其實等於無 所以而家講緊要bridging
香港人去到邊都係咁
成日喺度呻印度佬好大勢力
又唔諗下自己點對自己人
返工refer又驚做臭自己個朵
攞pr人地爭取又話人肉酸
其實係,我都係貪快先簡加拿大,我都打算攞完passport回流/另作打算
一件事還一件事啦,你明知條友唔掂仲refer? Referral係用你自己擔保。 唔通幫個唔還錢既擔保佢借財仔?
點解個前設係明知條友唔掂
如果掂又點會怕做臭自己個朵? 三五識7都refer咩
到時過左十年學歷續條毛 all or nothing
20個月,張work permit expire點搞
係咪要申請定extend先?
就算依家俾10年owp你,但一樣要等20個月pr班友咪一樣嘈根本個個俾人水咗過嚟以為做一年就有永居依家有落差就喺到發爛渣分分鐘班友連pr會過期都未知呀
我見好多人pr 左就好似爆機咁
貪快犯十戒,樓主為拯救班人,不惜等超過5+1先有自己個pr,猶如耶穌擔起十架,為stream ab人負罪,呢份情操的確令人動容
你估印度佬refer親都係勁人咩
咪又係一車車印度廢柴靠refer入去做
所以佢地咪臭曬而家比你數緊囉
快啲批人pr等人買樓可以既
不過希望制定一啲政策例如每戶人只可以持有一個物業
如果唔係啲人又炒樓,樓價又再炒上去就真係影響大圍利益啦
咁臭朵會唔會令到你俾人炒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞