香港移加班大帝真係零舍難服侍

374 回覆
167 Like 455 Dislike
不如話埋比部長知個group d 人日日點樣話ircc班staff垃撚圾,話人地on9, 話加拿大厄佢地過黎
加拿大嗰啲都唔好得幾多,但香港新移民就當人地係偶像咁J,笑L死。加拿大Local 憎撚到啲差佬仆街,雖然不及美國仇警程度,但相信好快同步

無化,叫人將fob擺喺front door,話啲賊都係為偷車啫,真係癲到
你話... 換政府,點換?Trudeau到而家都未走,就算遲吓換到,又會係邊一個?背後又點確保冇人操縱?你明架啦
冇cable冇新聞,要睇用youtube睇用app睇。
最撚左膠係fb ig全部新聞相關唔理國家嘅全block,原因係因為"meta唔俾錢喎".

過到嚟有邊個唔想喺加拿大好好生活,當佢係一個家,而家只覺得自己去咗中東同印度住。
係FB block 唔係左膠block 倒果為因,你可以上唔同新聞網睇,媒體又袋唔到FB D廣告費,不過講黎曬氣,叫香港人比錢睇新聞同殺左佢無分別
Lm
嘈完就繼續返工交稅養呢班撚屌啦
試吓喺香港做左邊嗰個
可以移民赤柱
你入左紙pr 應該係implied status
廿三條之前 隨時有入冇出
*之後
全世界得加拿大係咁咋wo
其他國家fb又有俾錢?
媒體又唔使賺廣告費?
應該無
Renew sp/wp先有
Maintained status (while processing an application)
This is a legal extension of status that allows temporary residents to stay in Canada while we process their application. To be eligible, the temporary resident must apply to extend their status before it expires. This used to be known as “implied status.
平日就係喺啲修路位泊架車喺度開晒閃燈然後撳電話飲咖啡, 諗起周星馳燒雞翼我鍾意食
成班友根本就係想拿拿林拎完PR走人/做第二啲野
咁老實d 啦
講乜撚要轉status 要quit job
唔講公司HR日日mon住幾時完WP
MP 同ircc講: 香港情況愈來愈差,快啲批pr.
香港人: 批pr不嬲都6個月, 我買左機票番香港
spousal PR 最快都我一年啦
我唔理,總之而家由6月變左唔係6個月就係ircc on9陰9我,比錯expectation人地
老實嘅話咪無合理理由快囉 因為講出黎自己都覺得唔好意思
班友講完唔面紅先好撚野
又唔係要你服侍有班人交咗表,見其它人5~6個月搞掂晒,心急想催吓移民局都煩親你咩
FB澳洲有比錢,又唔見twitter 封?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞