香港移加班大帝真係零舍難服侍

374 回覆
167 Like 455 Dislike
懶過西咁梗係唔升啦
而家好似搞到移加就唔可以屌加咁
好彩我早嚟早入紙PR
依家食住花生睇人慘
佢del 左po?
你地d人真係好撚奇怪竟然會幫政府講野,係咪傻撚左呀?
有d地方就話唔比屌政府姐,你黎到一個可以比你真係監察政府做野嘅地方,我覺得佢做得唔好有野想屌,反而比你呢班人屌返轉頭,真係好好笑
屌佢本身無一個實際嘅時間已經唔撚好,早黎果班人3-6個月有PR,後尾黎既人基於呢件事去計劃好合理
而家佢偷偷地無左優先處理,仲要一下子升到去20個月,撚知你到時會唔會又再延長時間?有d人仲話要皇恩浩蕩咁多謝你加拿大政府,真係多撚謝喎,講就好撚正氣凜然,做果陣就縮,講到尾大家打個和互有著數
香港人屌自己人都乞人憎㗎喇,但係印度人咁樣做所謂保護同鄉主義而去呃移民局,同埋搞到個國家污煙漳氣第三世界咁,咪全國嘅人都憎晒佢哋

上面兩個comment竟然咁多like 真係要講返句wow

冇咩理由返嚟幾日都唔得
連登好多人都係vpn移民 上連登 勿..
上2年咪好多 吹到好易好簡單 上網睇下資料當自己移左
唔識扮識 水左人去先
最大帝係IRCC班公墓猿
其實係得 但搞緊既過程係會擔心
同埋搞得個PR ,個visa通常都過期既邊緣啦
搞好biometric 做完cncc就得
還掂都係得個等字
owp過咗咪visitor入住境先
有啲可能真係有去嘅,不過係當work holiday 咁去,PR純粹係benefit
就大選啦
香港人WFC
收返一堆gaza撚樣先
佢地先係特快
其實相信大部分人都唔係屌ircc 想轉返20個月/無優先,但係既就麻煩有返啲交帶係個網度講返。咁大家就可以知道點安排。

基本上出咩pathway邏輯上launch個陣都應該要俾申請人知道大概過程係幾多個月(e.g. 9-12)。而唔係唔撚講,之後我有feel就批快啲快到4個月,無feel就拖慢到20個月。

如果有野影響到一開頭講既時間,就要公報會慢同俾理由,而申請者而家只係要求要有呢啲資訊,無話要你一定4/6個月批

唔好同我講咩通道都係咁, 我就係講緊根本咩人行咩方法佢都理應要有呢個資訊。 佢一直無係佢做野唔撚專業全世界都有權出聲屌尻呢班唔專業既呃稅乞衣。

尤其收咗cpp個班人應該就最撚慘,俾佢hold住唔出得境。

係啊實有班人企埋ircc角度諗話你唔gur 咪唔要pr走囉。但問心ircc你要做到咁撚串咁當初扮咩好人開pathway攞彩呢?屌你老母又咪係呃人黎交稅養你班唔撚做野既公務員,大家互為互利咋唔會講到你開恩咁
其實出發前都做左biometric同cncc 無出過境又要做多次
屌乜撚嘢?印度人慘?佢哋過到嚟有乾淨水飲有高薪厚職寄錢返鄉下養成條村,再帶晒全家過嚟,有啲帶完全家過嚟拎盡所有福利再生十個,你交稅幫佢供子女,你知唔知自己講緊乜撚嘢?

加拿大喺香港人身上拎到幾多資金又唔見你提?

有啲on9仔就係盲撐英加政府,真係想救你咩,用個腦諗吓啦。不過你有腦就唔會出呢個post啦。
唔係?
最撚on9提97前第一代移民,當年樓價物價幾多而家又係幾多?全個加拿大啲人幾撚多人失業,幾多加拿大local負債個個月月光族?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞