香港移加班大帝真係零舍難服侍

374 回覆
167 Like 455 Dislike
唔明樓主做咩唔畀人呻下
咪由得佢哋講咩咪講咩
擔心同急嗰個係佢哋…你做咩咁關心佢哋
把口呻啫 佢哋識自己揾方法搞掂嫁啦
但係條友係唔撚識 明明工簽過期等緊PR係可以申請延工簽 佢吹到冇得返工幾咁慘
記得好似唔知邊度睇過唔係個個可以extend
聽過extend出嚟嗰張得兩個月
問題係而家究竟係6個月定20個月都冇人確定到
要申請bridging owp,等緊BOWP批係可以照返工
睇過好似唔得 所以港加聯先幫佢哋呢班人同IRCC傾緊喎 身邊有人未批 聽過佢講

可以唔鐘意佢哋呻 但唔可以否定佢哋有用
都係佢哋嘈 先有團體幫手傾 後人咪有福囉

原來如此 冇理由普通PR可以但香港pathway唔得 嫌個大包賣得太輕鬆
所以佢哋咪呻呢樣嘢
我個朋友話係可以就咁extend嘅 即唔搭橋
但唔係一定批 而且批你幾耐每個人唔同
佢哋係呻得肉酸啲 但幫到後人喎
唉唔敢講太多 一陣畀人屌盲撐點點點
就咁extend有冇implied status先
優先咪20個月,利申等緊pr
樓豬pin 1 pin
前兩年追返武肺少左條數嘛

而家新移民太多,打爆晒所有本土供求,本地人頂唔順屌到開花,ircc咪攞正牌放慢手腳
樓主今次係咪估錯咗風向…以為好多人屌呢班人
可能好多人個心支持緊但唔敢講
印度佬有咩事一定幫返自己人,就算係印度人問題都一定要幫左先算
同時香港人就最鍾意將香港人往死裡打
Welcome to Canada
呢個國家做嘢係咁鳩流流,恭喜你從新認識佢
你蝕姐,就等於個個都蝕咩?都on99
唔係單指樓主,香港地最多就係呢啲尖酸刻薄嘅文化,唔抵得
你笑印度佬還印度佬,人哋就真係團結
你睇連登都已經知
香港人最鐘意狗咬狗
睇人仆街最開心
Stream AB 途徑無BOWP
ok我錯
只要間公司有一個印度人
入面就會有千千萬萬個
咁洗晒錢,又唔可以係加拿大搵到生活費,咪姐係唔適合係加拿大生活囉,咁做乜9要人批
最好加拿大直接派一人一本passport
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞