【交易佣金要降低】低調置業討論區(59)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

唔準,西鐵今日停咗

特別服務應該啱,停左一部份
荃灣線都停左一部分,荃灣至荔景

咁計張圖都有誤導,無注明地底段,今日聽電台啲人去到美孚站屌晒鬼無西鐵入屯門

係有誤導,今日新聞話有架空路段嘅站都停止服務
個圖清晰,更可況東涌線全線暫停又點 比我住我都會想住九龍站,張圖對我無影響

九龍站屈機,過海同去機場都快

賣完全城匯之後

荃灣仲有無三房換樓新盤??
賣完全城匯之後

好似冇
睇中左疊茵庭
但老婆嫌返工遠

睇餸食飯
賣完全城匯之後

逸璟龍灣都算荃灣區

係青龍頭 好入
Grand yoho 漏水

澳門豪宅

同中国接軌
都係豆腐渣嚟
無冧樓已經好好
澳門豪宅

同中国接軌
都係豆腐渣嚟
無冧樓已經好好

痴線
夏天夠通風唔洗開冷氣了
澳門豪宅

竟然唔係厚身強化玻璃
澳門豪宅

竟然唔係厚身強化玻璃

寰宇天下,中國建築起,香港啲工程大部份係公屋同居屋
睇中左疊茵庭
但老婆嫌返工遠

gogogo
澳門豪宅

竟然唔係厚身強化玻璃

Vic巴點樣睇?想學野
澳門豪宅

竟然唔係厚身強化玻璃

Vic巴點樣睇?想學野

通常香港起嘅話,玻璃當係結構一部份,一樣計埋wind load設計,一塊半塊爛可能老化缺乏保養唔奇,咁大範圍全碎一定係用料或設計上出問題
聚康山莊3房682萬沽 創新高

屯門聚康山莊一個套3房放盤約1個月,即獲外區客以682萬元承接,售價創同類單位新高價。

低層614呎 港島客購入

上述外區客來自港島區一個小家庭,入屯門搵樓約一個月,曾參觀多個物業,而聚康山莊並非首選對象,首先參觀是區內指標屯門站上蓋瓏門,也曾看過單幢樓倚嶺南庭,比較過各屋苑樓價和面積,最後揀選聚康山莊。論價錢,瓏門最高,實用面積約500餘平方呎2房戶,入門價逾700萬元;倚嶺南庭3房套房逾700萬元方有交易,且間隔未合該外區客心意。

反之,聚康山莊套3房間隔四正,左右廳設計,呎數逾600平方呎,相對較為見用,加上品牌效應,致令上述外區客一見鍾情,情傾單位為聚康山莊3座低層G室,實用面積614平方呎,3房套房間隔,約一個月前放盤,當時叫價700萬元。

減價18萬 呎價11107

買家即睇即時議價,最終賣方減18萬元,以682萬元達成交易,實用面積平均呎價11,107元。原業主於2013年7月以430萬元購入單位,持貨4年,帳面獲利252萬元,單位升值59%。

用家主導的聚康山莊供應2房和套3房,後者幾近盤源寥寥可數,中原地產屯門瓏門第二分行高級分行經理鍾宏遠表示,屋苑盤源奇缺,目前約10個2房戶放盤,最平叫價490萬元;至於套3房餘下一個連租約放盤,叫價720萬元。

屋苑向來套3房甚少放盤,故交投亦有限,對上一個套3房成交為今年初,3座低層G室,以600萬元易手。剛易手單位還要比今年初易手的同類單位低,售價創同類單位新高價。新盤主導大市,二手成交量縮減,聚康山莊8月暫錄上述套3房戶1宗成交。

http://ps.hket.com/article/1887685/聚康山莊3房682萬沽%20創新高
公海個海之戀業主post好酸

連登係咁,憎人富貴厭人貧嘅小學/中學/大學雞特多

望左一望 講哂粗口
佢土木

澳門豪宅

竟然唔係厚身強化玻璃

寰宇天下,中國建築起,香港啲工程大部份係公屋同居屋

中海外發展配中建做承建
perfect match

你話聽日成座樓塌左我都信

唔準,西鐵今日停咗

特別服務應該啱,停左一部份
荃灣線都停左一部分,荃灣至荔景

咁計張圖都有誤導,無注明地底段,今日聽電台啲人去到美孚站屌晒鬼無西鐵入屯門

係有誤導,今日新聞話有架空路段嘅站都停止服務
個圖清晰,更可況東涌線全線暫停又點 比我住我都會想住九龍站,張圖對我無影響

九龍站屈機,過海同去機場都快

粉嶺牽晴間兩房10500元獲承租

中原地產粉嶺站分行經理潘婉兒表示,暑假為租賃旺季,租賃交投量明顯增加。分行最新錄粉嶺牽晴間8座低層D室,建築面積530平方呎,實用面積384平方呎,兩房間隔,日前以10500元租出,實用面積平均呎租27.3元。

新租客為用家,見單位租金合理,間隔合用,即決定租入單位自住。據悉,業主則於2009年以150萬元購入上址,是次租出單位可享約8.4厘租金回報。

http://ps.hket.com/article/1887670/粉嶺牽晴間兩房10500元獲承租
公海個海之戀業主post好酸

連登係咁,憎人富貴厭人貧嘅小學/中學/大學雞特多

望左一望 講哂粗口
佢土木

澳門豪宅

竟然唔係厚身強化玻璃

Vic巴點樣睇?想學野

通常香港起嘅話,玻璃當係結構一部份,一樣計埋wind load設計,一塊半塊爛可能老化缺乏保養唔奇,咁大範圍全碎一定係用料或設計上出問題

又係wor
應該係用左「富強國特色」O既「強化」玻璃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞