【交易佣金要降低】低調置業討論區(59)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
香討有人貼咗圖,話鐵路盤今日仲有服務嘅要睇高一線喎

唔準,西鐵今日停咗

特別服務應該啱,停左一部份
荃灣線都停左一部分,荃灣至荔景

咁計張圖都有誤導,無注明地底段,今日聽電台啲人去到美孚站屌晒鬼無西鐵入屯門

係有誤導,今日新聞話有架空路段嘅站都停止服務
個圖路清晰,更可況東涌線全線暫停又點 比我住我都會想住九龍站,張圖對我無影響

九龍站我唔太喜歡 而家成個孤島咁

唔準,西鐵今日停咗

咁計張圖都有誤導,無注明地底段,今日聽電台啲人去到美孚站屌晒鬼無西鐵入屯門

個圖路清晰,更可況東涌線全線暫停又點 比我住我都會想住九龍站,張圖對我無影響

唔準,西鐵今日停咗

個圖清晰,更可況東涌線全線暫停又點 比我住我都會想住九龍站,張圖對我無影響

九龍站屈機,過海同去機場都快

長沙灣個頭 有冇咩盤比較好
One New York 同薈悅好似唔錯

唔準,西鐵今日停咗

唔準,西鐵今日停咗

個圖清晰,更可況東涌線全線暫停又點 比我住我都會想住九龍站,張圖對我無影響

九龍站屈機,過海同去機場都快

睇中左疊茵庭
但老婆嫌返工遠
有無巴打有設計裝修公司推介, 層樓連約買, 死約到2018年年尾先完
想預番裝修BUDGET

低調設計公司

有無巴打有設計裝修公司推介, 層樓連約買, 死約到2018年年尾先完
想預番裝修BUDGET

自己設計得啦,直接同裝修師父傾,搵設計公司30萬變60萬喎把打

呢位巴打有無裝修師父推介

http://static.apple.nextmedia.com/images/apple-photos/apple/20090219/large/19bb407p.jpg
有d似上面果隻窗台咁
一間房一隻 個房仲要得一隻窗

哦, 呢D 設計
留返佢做窗台算把啦
放下植物, 小擺設, 完

想預番裝修BUDGET

低調設計公司

〔警世〕是日澳門災情圖集+描述
https://lihkg.com/thread/371430/page/1?ref=ios

見到有張圖澳門有棟住宅叫寰宇天下被風叫到爆哂玻璃窗 唔知棟樓邊個起..
〔警世〕是日澳門災情圖集+描述
https://lihkg.com/thread/371430/page/1?ref=ios

見到有張圖澳門有棟住宅叫寰宇天下被風叫到爆哂玻璃窗 唔知棟樓邊個起..

公海個海之戀業主post好酸

連登係咁,憎人富貴厭人貧嘅小學/中學/大學雞特多
水浸橋龍珠島變孤島 居民玩命揸車「渡海」

港澳新聞

水浸橋龍珠島變孤島 居民玩命揸車「渡海」
08月23日(三) 17:05

打風被困龍珠島 私家車當潛水艇闖水浸橋
0:00/1:47

打風被困龍珠島,勇司機私家車當潛水艇闖水浸橋!今日風暴期間全港多區嚴重水浸,屯門龍珠島連接黃金海岸的徑青龍路行車橋,同樣被洪水淹沒,不斷有海浪湧上橋面,完全未能看見路面。出市區的唯一通道水浸,令龍珠島變成孤島,居民無法出入。

不過竟有居民無論如何都要硬闖,據網上流傳的片段所見,最少兩輛私家車曾經強行「渡海」,其中一名男司機駕駛私家車接載最少兩名男女親友,由龍珠島駕車經行車橋駛出黃金海岸,上橋前司機向友人稱:「都係要去㗎啦,預備喇!」然後踩油衝出,積水幾乎完全蓋過車頭的行車橋,遠看私家車如在海中行駛,期間兩邊不斷有巨浪拍向車身,前方只見白茫茫一片,女乘客嚇至大叫:「唔好行啦,返去啦!」

不過男司機仍處之泰然,回應稱:「點退後呀姐姐!ONE WAY ONLY(只有一條路)!」最後私家車竟然安全無恙駛過行車橋,男司機則淡然道:「真係要搵啲嘢洗下架車呀。」

有黃金海岸高層的居民,從另一角度拍下私家車闖橋經過,場面更令人膽戰心驚,僅約200米的路程令人為之窒息,直至它安全渡過才鬆一口氣。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170823/mobile/bkn-20170823170541611-0823_00822_001.html
長沙灣個頭 有冇咩盤比較好
One New York 同薈悅好似唔錯

我住其中一個地方
放緊盤....但俾個喜遇搞到我企左係度
無人睇樓

望左一望 講哂粗口
佢土木

望左一望 講哂粗口
Grand yoho 漏水

https://www.youtube.com/watch?v=JNXjte4avZM

我寧願住市區劏房

其實好危險,唔出去先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞