【交易佣金要降低】低調置業討論區(59)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

我都係買左粉嶺,兩年前買,而家估價升左90萬,CLS

本身有佢優點嘅,交通總匯,面積大實用管理費平,缺點舊,居民老年化,商場食肆差,不過買賣容易換樓易,價錢唔貴上車易,冇記錯除沙田另一個居屋,以呢度流通量屬全港第二

唔係穗禾苑,唔記得咗,穗禾苑鬼設計,lift唔知搞乜鬼,送貨上門都要貴啲 行落去火炭站還得,行上去冇命,位置唔得價錢反映咗

嗰度非常易租出,算係收租佬首選,銀碼唔大管理費平,收租抵買過瓏門,10000-12000市值租金,睇尺數同裝修,呢輪嗰兩個屋苑業主似乎有價講,去撞吓運氣

屯門做嘅客對象唔同,返強國返機場返西九龍工為主,大概2019年機場接駁路起好,真係唔使驚冇人租,三跑點差都製造到三兩萬職位,市中心除咗城。點單支,已經無位起樓

屯門做嘅客對象唔同,返強國返機場返西九龍工為主,大概2019年機場接駁路起好,真係唔使驚冇人租,三跑點差都製造到三兩萬職位,市中心除咗城。點單支,已經無位起樓

我睇法已經高水晒,邁亞美花園都炒起晒,嗰度吹屯門南站,十年都唔知得唔得,現在唔算就腳,不過如果揀到邁亞美花園冇漏水問題嘅單位,有露台嗰啲係好正,個海靚過荃灣西多多聲,如果唔介意居屋,近蝴蝶灣嘅美樂花園都正,下面沙灘,海景居屋,面積大

我老婆訂咗張sofa 2皮幾冥幣,讚到天上有地下無咁濟,我到時睇過係咪真係

8百幾尺有露台邁亞美花園唔漏水單位自用執靚佢好正,揸車嘅更好,9球幾,諗過有錢再買自用

我都係買左粉嶺,兩年前買,而家估價升左90萬,CLS

本身有佢優點嘅,交通總匯,面積大實用管理費平,缺點舊,居民老年化,商場食肆差,不過買賣容易換樓易,價錢唔貴上車易,冇記錯除沙田另一個居屋,以呢度流通量屬全港第二

唔係穗禾苑,唔記得咗,穗禾苑鬼設計,lift唔知搞乜鬼,送貨上門都要貴啲 行落去火炭站還得,行上去冇命,位置唔得價錢反映咗

愉翠苑?

真唔記得,睇報紙講
8百幾尺有露台邁亞美花園唔漏水單位自用執靚佢好正,揸車嘅更好,9球幾,諗過有錢再買自用

V巴識貨,你都好熟屯門

嗰度非常易租出,算係收租佬首選,銀碼唔大管理費平,收租抵買過瓏門,10000-12000市值租金,睇尺數同裝修,呢輪嗰兩個屋苑業主似乎有價講,去撞吓運氣

我老婆訂咗張sofa 2皮幾冥幣,讚到天上有地下無咁濟,我到時睇過係咪真係

皮嘅,佢話住貝沙灣、港島南區都喺度買報送貨地址喎 不過我信佢,歐化、芝曼尼睇過晒佢都話唔得

又打快快打錯字

是咁的, 細佬我同條女諗緊買個細細地既單位同居結婚
有冇巴打有推介?
少少背景資料:
兩人月入加埋大約50K
手頭上有大約600K (cash + 股票)
要求好簡單: 一房/兩房 唔好太舊 (唐樓不了)
唔該哂巴打

600k買到400萬樓下,25年算唔算太舊?應該得返嘉湖山莊同各居屋

屯門市廣場/時代廣場搏吓細單位,最近嗰度啲業主肯減價,要大面積就要自由市場居屋

我都係諗到V巴講呢兩度,舊舊地,但勝在就腳

仲有等嗰個單支屯門城。點開賣,唔趕住住睇吓幾錢,平就可以考慮

我覺得唔會點平

V巴識貨,你都好熟屯門

我選樓區域一就港島、一就屯門,九龍我唔多諗嘅,我個人認為最後牛屎區最後樓價同九龍差唔到5%
有冇巴打有推介?
少少背景資料:
兩人月入加埋大約50K
唔該哂巴打

600k買到400萬樓下,25年算唔算太舊?應該得返嘉湖山莊同各居屋

屯門市廣場/時代廣場搏吓細單位,最近嗰度啲業主肯減價,要大面積就要自由市場居屋

仲有等嗰個單支屯門城。點開賣,唔趕住住睇吓幾錢,平就可以考慮

按揭攪唔掂,市區單支樓齡高未必估到價,屯門市廣場/時代廣場一定估到,而且他日換樓容易好多

實甩到手

V巴識貨,你都好熟屯門

我選樓區域一就港島、一就屯門,九龍我唔多諗嘅,我個人認為最後牛屎區最後樓價同九龍差唔到5%

邁亞美咁多年嚟都好值錢,景觀一流,係衰在漏水
有冇巴打有推介?
少少背景資料:
兩人月入加埋大約50K
唔該哂巴打

呢排貼番市價,唔似前排冇新高唔賣

前排以屯門巿廣場同時代廣場個開價真係

啓德區效應,當啓德區越起越多就出現影響,租盤會多
有冇巴打有推介?
少少背景資料:
兩人月入加埋大約50K
唔該哂巴打

我覺得唔會點平

荃灣西開賣、尤其是全城滙,打死咗大西北新樓二手樓,Park Yoho Genova 13000/尺呢輪一間賣唔出吧,如果城。點呢輪開賣,佢唔敢叫價高嘅,細發展商冇實力坐貨

皮嘅,佢話住貝沙灣、港島南區都喺度買報送貨地址喎 不過我信佢,歐化、芝曼尼睇過晒佢都話唔得

果邊好多實木+ 真皮O既好靚
不過真心係好貴

有興趣住牛屎區嘅呢輪可以諗諗,荃灣西幫手壓住個價,交投減少,業主有價講
有興趣住牛屎區嘅呢輪可以諗諗,荃灣西幫手壓住個價,交投減少,業主有價講

全城匯做到野
有冇巴打有推介?
少少背景資料:
兩人月入加埋大約50K
唔該哂巴打

本身揸車所以邊區冇所謂,不過唔想離島咁偏 依家都係緊屯元天,巴打覺得豐景園點?
有冇巴打有推介?
少少背景資料:
兩人月入加埋大約50K
唔該哂巴打

嘉湖其實有諗過,但一睇成交紀錄,原來已經42X , 43X萬,冇得諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞