有冇人嘅父母係好掃興嘅

457 回覆
3782 Like 30 Dislike
嘩屌你老母難聽過粗口廿倍
咁咪當面請地下食囉
佢地唔鐘意你,你地就唔好自做多情
一於要佢地無日安寧生不如死
即刻屌撚到佢後悔生存於這個世上
咁個仔女都有精神病都好合理
點會唔報仇
好唔開心..有左抑鬱症
係葬禮個日啲呀姨同我朋友講 你媽咪以前係咁讚你好叻仔架…
聰明人蠶食人地啲仔女去供養自己啲仔女
愚蠢人打壓自己啲仔女去滿足自己啲情緒
屌鳩佢
我老婆以前買嘢送去我屋企
我老豆係到講咩 唔洗買咁貴
我直接屌鳩佢 一個正常中產係會送禮 收你就收啦

你知唔知 係得我哋屋企咁柒
唔係冇錢 但過時過節唔送禮
好多父母係廢柴,爛賭唔返工靠人養,但係又想望子成龍,話佢哋兩句就道德綁架,其實佢哋知唔知醜
打波拎獎,話阿邊個邊個個仔大學生大律師大醫生先有用
我啊媽係學業上從來都唔會話我,佢對我既期待只係中學畢業

利申band 1女校
樓主放心你唔係自己一個
我隨口已經可以講到兩個例子

返到屋企未除鞋 隻手拎住外賣膠袋
「又食埋啲唔三唔四嘅嘢」

同friend講電話講開喺街見到有隻狗好得意 同隻狗打咗招呼
「唔好亂咁掂人地啲唔識嘅狗啦」
去旅行先癲
食野又話樓下都有
睇景又話附近公園同行山都係咁上下
住酒店又話同香港差唔多
買手信又好撚落力
但果啲反而香港真係有
有,食野就嫌3嫌4,有刺身就嫌唔夠好食、無就嫌無,食酒店自助餐 但西式菜多就唔識欣賞,東南西北所有都可以嫌 而完全唔睇場合

去旅行 要自由行但當然唔識PLAN 又唔知當地有乜啦,口講你PLAN晒你帶住行就得、點都無所謂
去到就當然一千樣野嫌黎嫌去,野食又唔夠好啦、去景點又話"唔係好靚JA"、值唔值行咁遠
去到尾聲又話想做乜乜物物,旅行前問有邊到想去個陣又唔講
出於擔心JA,未到掃興既
對住親朋戚友就讚自己個仔 對住個仔就踩到佢地底泥咁 有撚病
上一輩把閪口係咁㗎啦
每日十次 講咩都係咁應
連唔關佢事嘅嘢都要加把口踩一踩
考第一、第二唔會讚,只會話唔好驕傲。
考差咗,撕爛成績表、用紅筆簽名
父母讀書少就成日講啲鳩嘢打擊人、又揾其他人對比自己仔女,屌,自己同兄弟姐妹嘅出世彷彿就係佢哋為咗生出黎自己開心就算鳩數,零教育方針、零家庭樂,完全無愛嘅屋企,好彩遲下唔洗對住佢哋
樓豬講既野,我都經歷過無數次,以前會為佢講野唔開心,以家唔撚會!
我既人生係我自己,係要唔開心就由得佢啦
搞到個仔癡左線 成日係到嚴選十大
大時大節同屋企人食海鮮,度度菜問d料幾錢,答左佢又話好唔抵,比人換左死海鮮,其實我都係想一家人開開心心食餐飯詐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞