我開左個魔力私服。 繁體

1001 回覆
24 Like 22 Dislike
上次整完個日文問題之後
都係等埋3.0同寵物樂園先開波玩
無玩過簡服 不過作為休閑玩家 而家個ser玩得幾開心
完全同意
開頭傾開繁體服又話會有返簡服既野
做頭黎原來聽DC個班講點樣set坐大自己人
一大堆bug同亂碼未整好
就整色整水
果班所謂大佬最趕客
可唔可以新增卡時買?
係啦.賣得貴又屌奸,賣得平又屌,自己又唔開生產
屌到隨緣奸商嬲到公開講明唔再賣野
如果要整到100%先開ser 我可以好負責任同你講,無一個ser開到😊 唔止咁 ,無一層樓,無一個單位可以0 defect 交付。我覺得最重要係態度,有問題肯唔肯跟進,我見到GM大大最起碼係有跟進,一步一步完善既。至於呢個服路線點行,點配置,唔應該係個別玩家/塘邊鶴左右囉,佢地個人代表到曬所有玩家??就得佢地其他人點?? 出面仲有大把ser喎,點解佢地唔揀個岩自己既ser玩,而要求人地個ser變成佢地想要既ser??再唔係大把教材 點解唔自己 own自己既ser??
咩叫正常物價? 而家個ser講梗成10倍經 5倍魔幣,咁係咪物價要跟漲返5倍先為止正常? 3十零歲返緊工既應該更加明白,點解10年前無買樓 10年後人工多左都係買唔到樓既原因。 當你就到買家用返你所謂正常物價去成交,啲賣家犧牲左自己去打石做機會成本(我去海洞1個鐘1魔1斧我都賺到3萬啦),啲賣家老奉要犧牲自己成就你? 咁不如佢地都去打石啦,賣裝黎做乜? 呢啲先係自由市場囉好唔好?你覺得賣野賺錢 你都可以賣架 對不對🤔
覺得不滿既人都係玩開舊服既人因為有比較
無玩過舊服 唔覺有咁大問題
好多玩過簡體ser既變左怨婦 我玩繁服玩得幾開心
多謝支持, 其實我無論點set都會有人唔鍾意,所我衣家都係隨心
你講得好啱 唔駛理啲人點諗 你已經出錢又出力
舊服有舊服既問題 有啲致命bug解決唔到,我巳經提出過。 玩落去都係會爆。毛毛開新服都係睇到問題既嚴重性,佢如果無心搞/只係想坑錢,大可以係舊端都坑一波錢再執左佢。但係佢無咁做選擇左個對自己最不利既option, 新舊端一齊開😂。
新?
舊, 但呢版可以見到擺檔 (應該係)
真心唔明點解會咁既態度講藍毛巴打除左調教bug 以外都唔覺得有咩大問題,整體都叫有開心既體驗,何況又無收錢點解要講到欠左你既咁
所以由頭到尾我都覺得GM跟自己嘅想法就夠
意見可以聽 但係唔需要一定跟
因為冇可能做到任何一個人滿意
你係咪唔夠精神
唔覺有增傷
而家從來都冇人怪緊賣家定價,點解每次講親物價都要講自由市場,甚至笑人窮買唔起?而家講緊GM嘅設定就係令到隻game經濟崩潰嘅元兇。

舊server魔石5倍,但有市集NPC賣所有裝備,價格固定,甚少玩家有生產,所以物價冇事,或者可以講係冇經濟。

但係新server,冇市集(後期先開只有lv3,而且賣得貴),迫切玩家自己生產,但一樣係魔石5倍。導致打石同生產由一開始可以獲得嘅利潤已經有5倍嘅差距。生產嘅人就自然賣貴5倍以上去彌補呢個差距,結果只會惡性循環。

GM以為改魔幣5倍會係令玩家易玩咗,根本唔知因為佢冇開到市集,裝備物價高企,一樣係咁難玩。然後就有你呢班盲撐玩家,每次討論物價就會出嚟笑人,自由市場乜乜乜。

呢個魔石同物價一齊高咗5倍嘅生態已經返唔到轉頭。只可以認清,魔石5倍咗從來冇便利到玩家,你唔開市集,根本同冇5倍一樣!唔好再用魔石5倍嚟sell呢個server易玩咗。

代post
幫我回佢: 唔好叫人代post啦,去我YouTube 啲片留言都得。

魔石5倍,技能exp20倍。 護士補血同傳送點我都無加過價。 姐係收入多左,升技成本低左,咁都無易玩到?

同埋市集呢家野不嬲都係額外架啦,點解預一定要有? 仲一定要平?同埋大佬丫,我3號開ser ,上個星期已經更新左一次市集,我又唔係全職做呢個ser,1至2個星期先更新一次好正常姐,你洗唔洗咁心急呀?。你覺得佢貴咪唔好同佢買,全部人唔同佢買佢自減價架啦。
老老實實 d裝有幾貴 我係咪喺平行時空?
買件裝都係20粒石左右
行多轉都齊裝啦
最好打一粒石就滿裝 包埋水料
自己一條龍生產包平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞