Feel到Google再唔做野,就會變成另一間IBM/Nokia

258 回覆
60 Like 260 Dislike
佢冇上市乜都任佢up
放心,世界上好多人唔識用search engine
而同樣佢地更加唔識點發問......更加唔使旨意佢地分析AI有比流料佢地

發問都好講學問ga
樓豬睇下Google同Google research嘅GitHub再講嘢
IBM個lab做好撚多科研你知唔知
認真問 tpu咁勁咁佢仲狂掃nvda新product做咩?
你就講feel

人地7雄就講statistics
唔商業化=垃圾
中國推百度雲 阿里雲
以前不嬲IBM + Oracle係行業標準
國家要收你皮一定做野
班戇尻覺得唔賺錢=冇用
同佢地講咁多都嘥氣
咁係因為佢gcp要sell training infra比出面嘅人d人用開NVidia GPU同CudaTPU多數係internal用,雖然cloud都有TPU solution但外人好難用TPU因為tpu無好似cuda咁好使,同埋d documentation簡直係一堆屎
混合雲 CyberSecurity 都有份
比你講到一文不值
TPUv5已經快H100....主要係唔太compatible 外面嘅usage...所以GCP先要咁多GPU
Google首先要換走個做乜都唔成事既印佬ceo先
Copilot 如果當係search engine , gen得慢

google 睇好waymo > tsla FSD
霸主去到三四線都叫唔太差
唔識咪扮啦 人地量子電腦可以話世界第一
CyberSecurity 醫學科技 好多細分領域都有投入
佢地只係識炒股
仲識啲咩 唔升咪廢
可口可樂邊忽係必需品呀
咪咁自我中心啦
全世界都一定要用你N卡咩
CCPtoy 返屋企瞓啦
ic thanks
數據上係
所以先問點解
人地主力做AIOps 都唔係做模型
任何行業領域搶到頭啖湯,以後必定會以幾何式增長
除非你夠膽話有其他野取代到AI,否則都冇乜理由唔搶AI market share
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞