Feel到Google再唔做野,就會變成另一間IBM/Nokia

258 回覆
60 Like 260 Dislike
Ballmer 最出名係笑鳩iPhone一定冇人買
你睇佢係咪一大明燈
佢都未算
你再望一望Michael Dell
Spotify捱到依家都未俾人收購算係咁
做呢類嘢其實門檻好低成本又低
Apple持住品牌電話生態圈基本上可以食晒
睇吓佢捱到幾耐
唔知呢,我覺得佢話唔搞我會欣賞多啲
始終佢做Operation冇乜前瞻性
比市場牽着鼻子走
就睇佢呢一隻Talent可以捱到幾耐
應該話Steve Jobs嘅遺產夠食幾耐
身邊用Spotify多過用apple music。Spotify 唔係算最好?streaming都係講多唔多歌,平幾多
係咪hi-res就算啦 用藍芽/streaming已經差一截
Microsoft 嘅business 除咗windows 仲有其他野嘅,azure m365等等
但我覺得有要求就唔會用windows, office, edge
作為一隻IT9,佢contribute Open-source好似已經係最有用嘅野
佢係算最好用
即係呢啲都好容易俾Apple抄
Apple仲有Podcast
要認真打嘅Spotify好難打
咁咪即係圍住Windows轉囉
冇Windows呢個Office都唔會咁多人用
冇人用Office。你嗰啲咩?Cloud啊? Teams啊?有撚用咩?
共產黨都要用Windows 呢個護城河好深喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞