戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
2042 試玩咗場 lag 到傻
3 同 4 好經典
成日想玩番4

2042 不了
每個系列都有玩
Bad company 2 個代都唔錯
開咗場 2042 勁lag 啲人仔嫉到閃下閃下 又冇得揀場 得random 配對
BF3 >>>> all
我又無事喎
試下quit場再入過?
好彩steamOS 玩到 唔知幾時下架
試過幾次都係咁 已經所有setting set 到最低 我諗緊係咪關ping 數事

有冇得自己揀亞服同揀場㗎?
依家1既online仲有無人玩
見steam好平下,想買
3 既rush 真係世一

地圖既設計真係俾人用黎rush,除咗metro 以外
因為係pc版所以唔同???
我用ps5版就暫時未見到lag到玩唔到
bf3 metro rush 公園落地底係炸個位出嚟
bf4已經唔係,冇咗個種震撼
遲早都要買返部PS5 想用remote play 喺steam deck 連線打高達
個人覺得4最好玩 但或者係因為4有fd一齊玩所以覺得最好玩
metro 64人 rush 真係世界級on9,加埋bf3 個種壓制火力既動畫,震足成程
反而冇咩講bad company 2

由1942開始,我玩得最多應該就係bad company 2, 開始有得玩rush, 果時未有咁多外掛,同friend玩真係幾好玩,之後battlefield 3本體係幾好,但外掛開始多,之後每個版本都搞到唔好玩

最好玩應該係 2, 2142, Bad company 2
其實唔明點解咁多人屌2042...

開頭係幾多問題... 但而家好返好多
之前如果對家有個識玩飛行載具係係會比人屌打

而家呢個情況少左好多...
又少左好多SNIPER CAMPER 自己BASE

載具依賴少左好多... 好多兵仔互片...
COD 而家變到FORTNITE 咁...

啲SKIN 奇奇怪怪... 見到都唔開胃
Bad company 2最好玩 bf3之後當佢死左
最鍾意用recon call 炮擊 拆樓
Bad company2 最正,可以係人地基地放地雷
BF2 >>>>> 其他
1942 都還好,不過嗰時好細過,玩得好少。

其他系列,真係一個字,屌!

Online同人玩,改到個撚個跑到保特,跳到馬騮咁,超級撒亞人咁。揹住10幾kg裝備可以跑跳到咁,毫無真實戰爭感覺。

BF2 Online 就算改到無限體力,起碼都射到佢,射擊都似真實戰爭啲。
trailer吹太大, 期望太高
岩岩出, 發現得個殼
一沉百踩
依家去到S7, 已經好左好多
係多大陸cheat狗
起碼依家防空係有用
Steam 最新評價仲係負評
bf2 + forgotten hope 2最好玩,家陣歐洲server重好活躍
私服?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞