戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
2042近期都多返人
aka. 多返掛
當年第一次玩4好震撼 之前玩開CS
出到好似而家season6定7 先似一隻完成品
垃圾到嘔
屌你老母 買咗隻 Battlefield 2042 先知steamOS 玩唔到
Bad company 2 forever

長期sniper
bf1 最正
1942 到今時今日仲有人玩緊

https://youtu.be/mjTnMV8V4zY?si=0g1r4qKbVy6UCch3
而家仲有人玩緊呀
BF2 場境真實 啲場又夠大 同埋電腦都好勁(嗰陣嚟講)
BF Vietnam 啲叢林戰其他集冇乜重現 係啲越南仔嘈咗啲
BF1942 經典作 同埋好多經典戰役
有亞洲ser咩?
2042 真係好奇怪
可能我未習慣佢嘅gun play
一、二戰、越戰系列都好好玩
現代就BF3 手感最好 係login麻煩
其餘都遊戲性高 地圖大 交戰距離遠
雖然一場要玩好耐 但比而家更immersive
BF4開始節奏加快咗有啲唔慣 傾向call of duty咁冇咗係戰場嘅感覺
Hardline好創新 追車好玩 但隻game好快死
利申 全部玩過
咁又唔清楚 不過我見有ser 就入玩得順就得 唔理呢啲
BC2 Pre-order咗有得玩封測嗰陣已經好正日煲夜煲
兵種簡單 玩法又多變
玩Rush引爆唔到個點可以全隊一齊RPG/坦克/C4 炸點

沙漠攻唔入又係四架坦克拆樓打法,
癲起上嚟連粒拆唔到嘅都九丈遠坦克爆埋佢

之後啲BF3 BF4 都唔可以成棟拆
BC2 有時成棟樓都Camp9 ,可以靜靜雞 C4 炸成棟幾爽

仲有黑鷹直升機要Hold定比兩支機槍掃,又要閃RPG,少啲技術都GG
BF3 啲載具做大咗但相對技術要求低好多,易上手但無咁好玩
見而家最新嗰隻call of duty 喺steam 收勁多負評
1同V 鐘意新代戰爭 最鐘意1
BF2 單機都可以同電腦玩搶旗 set 電腦最難都仲玩得下 但有時仲係紙板人企定定俾你射
想unlock把peacekeeper
BF1942同Vietnam嗰啲電腦就真係企喺度對射
BF2已經變到會衝埋嚟電你 嗰陣已經好大突破
唔知有mod 令AI 行動更聰明
一定係1942最好玩,最多mod都係佢
尋晚打左鋪2042
成年無開過game
感覺宜家似番少少bf4
有齊1-4 嘅我諗緊值唔值得為咗而家嘅2042 課金xgp,我部steam deck 個OS 玩唔到
4 1942 5 bc
我本身一開始ps5就買左ultimate版
玩左兩玩就無玩第一季更新好似打過一兩鋪
宜家見佢好似改好左咪玩
見ps store兩舊水都有
直接買驚算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞