戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
1 2 3 4 V 都有齊,但未有時間玩晒

想睇下各位老手對呢5隻總體評價
覺得3最煩 搵房同人玩要登入佢個網頁
其實2142最好玩
打泰坦個打法好創新,不過而家連伺服器都執埋。
1係玩法上我覺得玩法上最好玩 菁英兵種 戰爭巨獸呢兩樣新元素都好有趣 戰場氣氛都做得好好
缺點係槍冇得自訂配件 解槍解死人
5係射擊手感最好 補彈同回血機制都改得好合理 載具首次引入彈藥系統 載具玩家冇得賴死唔走屈人機 小隊分數既區域炮火同v2都有關鍵破局作用
缺點係而加社群ser勁大部分都係支那狗開 玩小圈子 亂ban人
2042就垃圾黎 可以唔洗理
5 一般啦
2042 最垃圾
代代都好多掛,不評論
2042 依家先有完成度,可以玩落去
剩係玩過1942
都成廿年前
2>>>>>>>>其他
2係經典,簡單直接又多場,當年玩試玩版都玩好耐,後來買正式版,可惜d dlc無咩人玩

個人排法係:
1942﹙最舊果個版本,有埋秘密武器﹚>2 & 2142>>>>>其他
當年淨係1942個試玩版,足足玩咗幾年都無厭,簡單快捷咁上網入場玩
2係將1942再推向另一個高峰,2142當年部電腦唔夠力推就無咩機會玩,但都覺得太複雜
個人最鐘意hardline
BC
Bad company 2 最好玩
初初好震撼
越出越差
BFV d hacker 多撚到玩唔到
我覺得3好正喎
1942 符合我對戰場既幻想,我到今日都仲會拎出嚟J下
1 氣氛最好 成日做小隊長吹銀雞一齊衝
5先仆街,D坦克3個c4,2枝火箭炮都唔死

2最好玩,地圖唔大,打巷戰最正
2最好玩 玩到准將 但到宜家都唔知3星之後點升4星上將
跟住2142>1942=3 其他冇玩唔評論
3 1 4 5
2,3,4
2042 就含撚喇
1942最撚正
1942玩搶灘啲地圖好正
網吧年代
1942 揸支sniper係勁遠1鎗1件
3 開創時代
4 由治及興
1 神
v 屎>放得入口㗎屎>屎都冇得你食
2042 我之後再玩屎我就係傻鳩
2 世一
日日放學都打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞