戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
鄧鄧鄧 鄧鄧 燈燈 櫈櫈 鄧鄧 鄧鄧
古代1942戰爭最好玩 有投入感
bc2 1 3 5 4
Bf2果陣真係革新 現代戰分兵種有載具,分小隊仲要有commander用特殊技,如果比分十分係滿分,我會比十分佢果個時代完美嘅一隻game,可借EA愈做愈垃圾
3 係咪已經玩唔返,我重裝極都開唔到game
得啲鬼佬server多 不過爆曬ping連唔到
一係就課金私人亞洲ser
第一代有場境破壞 爽撚到
最成功係可以令街場嘅人一齊合作
係泰坦嗰幾條巷玩咗幾千分鐘
記得係對家泰坦 丟啲地雷係頂
敵方一坐飛機就中招
覺得依d game一定係二戰先好玩

一戰個空中巨獸次次都反勝唔到
1942 剩係d艦係可控可攻擊可以被炸爛 唔單係重生點已經高其他一班
2小隊係最好
後面果堆最主要都係贏場景破壞 真係玩法上贏唔番
初次接觸呢個系列係第3集,嗰陣frostbite帶嚟嘅畫面好震撼,根本屌打同世代所有遊戲,得cryengine可以匹敵,嗰陣用550Ti玩轉個身都lag到曉飛。

個人最鐘意玩4,估都估唔到畫面仲可以有咁大進步,個單人模式劇情係on9咗啲,但至少體現到個引擎嘅強大,當睇下風景都值。
多人模式都好玩,尤其個上海map,有得打冧中間幢野之後嗰地形唔同曬,成張map能見度下降,勁immersed。最緊要係呢代算係我玩過遇到算少外掛嘅一代,可能因為本生俾大陸封殺咗,完美體現源頭減廢

第5集多人模式個機制其實幾好,但啲外掛多到幾乎每個server都總有一隻喺左近
根本玩唔到落去,體驗極差。
細個無錢買正式版都係玩試玩版
嗰陣仲幾多人玩下
成日都想買4黎玩,最想玩強國對美國
BF1 神作 第一次開驚嗰個必死體驗真係好撚震撼
有大陸狗嘅遊戲永遠唔好玩
全部係外掛狗
有邊隻online 冇
3 空戰mode日日玩
冇撚有錯
我排 2 > 1942 >>>>>>> all

Strike at Karkand 都唔知浪費左幾多光陰

Bf2 早期黑鷹屈撚到
同兩個 fd 落網吧
我坐中間做渣果個
左右兩個 fd 各渣 2,3 號位格靈式
可以睇住佢兩個隻 mon 黎渣
冇血就轉位用士吧拿
場場0死幾十殺
俾我地玩到 nerf 撚左
由3開始玩
玩過4, 5
3同4最好玩
2042係災難級
Bf2 直升機霸據點真係超屈機
Hardline 災難 d
Hardline 當年比人屌爆 但睇返新個啲就知hardline唔差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞