戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
1942: simple is the best, 海陸空玩晒之後一直到1先有番艦戰, 當年玩狙擊, 揸車行一半再用腳行一半減少俾人發現機會, 去人地個基地附近山頂camp人, 一場行去都用左10分鐘但覺得好充實

2: 超進化多左好多野, 最記得打單機既話中camper唔郁會俾電腦用火炮炸

3: 畫面驚艷, 單機內容電影感十足, 當年cod4玩ac130令人難忘, 呢隻單機航母彈射再播主題由真係令我毛管棟 單講彈射前後我未搵到其他遊戲俾到我咁既震撼, 時至今日都時不時拎出黎睇

4: 多人地圖可炸樓炸野改地圖設計呢下正, 過程夠電影feel, 但睇多會厭

1: 少數一戰題材, 雖然太多自動/半自動武器, 但整體拿捏算幾好, 戰爭感亦做得幾好

5: 屌, 左膠亂世, 係得虎式線幾好, 原本出日軍見佢硫磺島map整得幾好諗住一次過入手, 一聽到日軍有女兵即刻放棄, 我覺得已經唔係女唔女拳問題, 直頭係對當年二戰雙方陣亡軍人既褻瀆
第一隻battlefield game
的確好好玩
單機?
專家我真係頂唔撚順
我打bf就係為左體驗戰場氣氛
比我好似3 4 1咁 正正常常做個兵仔係咪真係咁撚難

就算而家將啲專家歸類落四大兵種 始終都唔係以前個回事
明明出四大兵種有唔同特別裝備就搞掂
屌你老母出乜撚野專家
我要玩英雄射擊遊戲 我玩cod apex唔好?
EA要出skin賺錢 全身裝備外觀可以客制化
細緻到軍靴避彈衣款式等等都可以改已經得
一見撚到乜撚野專家 真係火都嚟
呢啲咁既情況唔好同我講乜撚野有改善乜乜柒柒
一日有專家bf一日就係垃圾
評價得幾全面 BF3 故事真係一套戲嚟

而家玩緊BF4 故事 啲AI 勁智障 衝向你面前射你 隊友又射唔死AI

兩隻AI 0距離面對面互射係咩事
Can’t agree more
其實到BF1 BF5有啲特別職 已經係最盡係咁
出返大家係兵仔 好feel好多
同埋以前BF
唔同國家係會講返自己語言
有時行行下
聽到唔係屬於自己國家嘅語言 就淨係打醒精神去搵人
2042係on9 全部都係講英文
又冇對應軍服 用啲槍又係一樣
以前唔同國家有自己武器 呢個setting好好多
根本EA連自己客群係乜都唔知 見人紅就跟風
結果就係2042呢隻電子垃圾
二戰出女兵真係cls
所以我一開始都係講3 4 1
BFV我都係玩左陣就頂唔順
二戰題材最好 都搞到咁
啲左膠真係好on9
佢學返以前咁 西線 東線 太平洋 都出個dlc
都夠哂佢賺啦
同期隻COD WWII 又垃圾
基本上BFV正正常常就實賣得好
係都要冇野搵野黎搞
COD 故事係正
但講多人遊戲 戰場感 BF真係贏
係呢幾年 兩隻鬥垃圾
好認同呢幾年兩隻鬥垃圾
近年比較好玩個隻叫battlebit

COD同BF個多人本身都唔多同類型
COD係偏爽快戰鬥
所以佢出食雞 本身打開COD既人都岩玩
BF偏戰場感得黎又平衡到遊戲性
有人專玩載具 有人專玩幾百米外狙擊 有人中意玩花式擊殺
結果無論BFV定2042個食雞mode都死就係呢個原因
係咪1942? 仲有好多人玩私服 google 唔難搵
呢啲花式擊殺真係J出血

https://youtu.be/FOaGhE_sejI?si=hgi4tqVWEGkWH5_L
3 4最正

2042玩左陣就不了

battlebit重好玩
呢個已經成為左傳說
連官方2042個Trailer都要用佢
結果呃左一大堆老玩家
V 都玩埋食雞?真心咩?我仲未開齋呢隻

Btw 戰地隻手遊爛產好唔開心
2 最好玩, 有指揮官系統
V有食雞 好似叫烈焰風暴
中途先更新入去 岩岩出個陣未有
記得反應都係麻麻
Squad正。
好耐冇玩
屌你 BF3 個劇本一流 BF4 劇本睇到搲撚晒頭 邊撚個作啲咁嘅濕鳩劇情
dc mod既直升機最好玩,要自己控制平行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞