戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike

有延爆榴彈地鐵場只係刷野用

Btw 之後加左條路嘅地鐵唔好玩
4 個地鐵真心唔好玩
好似無人提過
battlefield vietnam 嘅爽度最高,打叢林真心刺激
bc2>3>5>4=1
bc2同3果期真係做到炸到d野爛撚曬好正
依家可破壞既野科技進步左反而仲少左
我好鐘意搵架吉普衝去撞人架坦克
當左dlc
唔太多人計

同意係好玩
Bc個個時期,隻隻都好玩
battlebit計唔計
有買 呢隻真係刀仔鋸大樹
3 >4>2>其他(1,V,2042)

BF3根本係個革命,無論係系統/畫面都係當時頂級
飛機果關D畫面係2024年玩返都唔失禮
玩狙,載具,刀人,突擊,成條TEAM進攻,每個玩法都好玩,玩咗幾千粒鐘
唯一輸比人嘅係個故事冇隔離MW系列咁好

BF4當係3代嘅大型DLC,可惜故事退步咗……
都玩咗幾千粒鐘

BF2>童年回憶

其他>太多CHEATER,作弊問題非常嚴重,影響晒個遊戲體驗
故事就……
BF1故事拆得太散,已經冇晒印象
BFV根本冇打仗FEEL,玩女權....
BF2042直程故事故CUT撚埋
3真係最正。
4得上海好玩
早排PS PLUS送
玩兩玩就棄咗

PS平台太少場
cross platform 同PC連就多cheater多到反胃,平均每3場就1場單方面屠殺

唔知而家有冇改善
1942,海陸空都有得玩,又渣船又有槍灘
一係揀隻少場game 一係揀隻多外掛
呢隻你唔講都唔知佢存在過
用工程兵跟住tank後面係咁維修,之後地鐵站轉角位係咁用電救醒人d人一起身又死又救過,無限loop分
BFV最好故事就係用德國坦克打盟軍
bf5 半完成品黎勁快就cut dlc 更新,用哂黎整個垃圾2042
Bf仲有冇人玩?
2>1942>3>4>1>5>>>>>>2042
2142冇玩過

2真係太多回憶 擺第一可能係我主觀
3真係劃時代
2011年有咁嘅畫面同破壞系統
而且2→BC→BC2→3
每代都好大進步
成日覺得依家嘅game比唔到以前劃時代嘅感覺
Bf3→4→1都係好大提升 只係5年時間
Bf1→5→2042 都係5年提升感冇咁大 破壞系統仲downgrade左

其他game都係
Gta sa→gta4→gta5 9年時間但每代嘅提升係好誇張
Gta5
Gta5→gta6 當佢2025出,隔左 12年
但就咁睇trailer好似冇gta4→gta5咁誇張
想玩翻3
如果呢度可以集夠起碼64人
每人夾少少租個亞洲ser玩都好
長期有人玩嘅話我每個月課金都肯
不過泰坦入面一人多就跌FPS攪到窒窒地
無論當時用幾勁電腦都係跌
不過真係迫到玩家合作去打爆核心
1942 law
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞