戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
BF3好似話係軍事小說家寫
唔怪得咁出色 屌你應該集集都要搵軍事小說家寫啦
3,4 最好玩
Downtown 24/7
BF4 最撚戇鳩係你身為軍人 要成架艦靠你幾條蛋散?架艦冇其他小隊?

成場都淨係得一個小隊周圍走 佢哋究竟係軍人定特務?

條女出賣成隊之後又大和解 我究竟睇咗乜撚野劇情?

啲過場又懶 每次一段vo 加個景咁就算

啲AI 又弱智幫唔到手殺敵到算 敵人衝到你面前射你 隊友同敵人0距離互射都唔冧仲keep住互射 我究竟睇咗啲乜
啱,地鐵/塞納河/市集/達馬萬德峰,好好玩
1942 都無講

最神係1942
冇玩過 最舊都係bf2
1942最好玩
有冇人想玩番1942
係咪有mod裝
online mode我覺得BF3同BF4都好玩
裏海邊境都正
成日係屋企同對面屋企d人鬥狙
以前1942最自由最齊
飛機防空炮坦克艇甚至戰艦潛水艇都有得操作 可以打好多戰術
最記得有個地圖攻方開場得航母同護衛艦兩個重生點
航母可以自由郁 有防空炮 上面會重生戰鬥機/登陸艇
基本上 攻方隻船keep住郁 守方係四方百面都會有敵人
但係守方可以反客為主 用艇登陸/飛機/近岸炮台炸撚左架航母 咁攻方就冇左飛機重生點 只要守方keep住控制機場攻方就冇空軍含撚

宜家d新版 機場都唔撚出 為左對稱下下憑空出擊自帶 完全冇左呢啲某個點特別重要既感覺

之後2既小隊制 又係好鼓勵成隊一齊行動 加個指揮官放下物資 叫下人轉路線之類
宜家又係廢晒 小隊開場隨機入 再各打各 冇指揮官d隊長一個都睇唔到咁多
變晒64v64突突突 cod化

成撚日諗點樣電競化 有冇諗過你隻game d客源唔係想要電競
1942年代
有MyORC, U-HUNTER, SARS, 仲有幾隊
1942 珊瑚海
我成日camp係個基地度玩遙控炸彈
一有人就boom, 死咗又行去放炸彈, 條友想黎搵我又比我boom多次
以前1942成日用飛機炸尻人跟住空降返落隻航母搵人維修
成撚日炒機
4 ps好撚多人玩 入埋美國佬party
當年畫面黎講極大震撼
Metro最正,地底打上黎個隊係最難
講漏2142
titan mode都幾過癮
睇番原來係呢集開始整位合4大兵種
爆titan之後跳機算係bf3前高空跳傘前奏(?)

個人對bf單機故事冇乜要求
始於重點係多人大戰
一定冇medal of honor咁好
以前cod故事都正
航母好難落 跑道細又短 有時仲要郁緊
要係咁練
練得多就可以炒少啲
成功之後有仆街炸鳩你
柏林有個位係2樓入面訓底可不斷掉手榴彈落支旗度, 但要隊友守住個門口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞