戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
其實BF系列係咪已經壽終正寢
我諗住去到外國 應該會少hacker
早幾個月趁特價$20買左2042
直昇機hacker 殺50死0 癡撚線

我唔質疑係有人係揸直昇機揸得咁順暢
但我作為佢隊友係副駕睇住佢玩
見到佢玩到aimbot咁款
忍唔住要report 佢

佢既索敵速度
比我係副駕專注用感應器感應
再睇地圖方位搵人仲要快
當我識別到地上敵人時
佢已經對準直昇機槍口射死左敵人 好誇張
2042依家可以玩
而家評價點?
啲gun play咁多集最鍾意hardline
啲玩法又夠新意
唔知點解咁多人唔鍾意
1942最好玩,做工兵潛去敵方到愉愉地係架吉普車放個炸彈,啲人一上車就炸死哂佢地。
其實 2042 有埋單人故事模式應該無咁多人屌....
由連外掛也不屌到最近10場有3至4場掛
2開始每代都有玩
包括hardline
game time 最多應該係3,4,1
V唔掂
2042一出個陣垃圾到
而家改番做4大兵種同埋更新地圖好咗

dice想改革bf搞到不倫不類
出battle royale 模式0吸引
2042夠膽死就佢出battle royale
取消兵種制轉做英雄角色
環境破壞又少

其實咪撚搞咁多花臣
做番好bf原來賣點 大戰感 環境破壞 兵種平衡
同埋做好防外掛已經好好
咁多年外掛都係冇改善
真 之後出完全唔同風格 變左COD

BF2個時仲有MOD 玩
好正
1942 童年回憶同朋友當無雙GAME玩 奧馬哈沙灘做德軍守 開對面全AI 戰力500:1
2 以前間網吧可以玩到16打16 以前好少人會玩指揮官但有指揮官個邊多數都嬴
3開始場地可以破壞, 對戰有數據, 成日同朋友鬥命中 鬥最遠擊殺, 仲有解鎖武器, 但外掛問題好嚴重之後版本都一直有依個問題
所以會排 2>1942>>>3>>>>>>>>>>>其他
唔差,但都唔神
不過可以食用
建議等特價
得閒試吓舊作用私服玩
以前係網吧玩 雖然人唔多 有時得幾個frd互片 都已經好開心
去人地respawn 位 做cam9
網吧同fd一齊打1942真係好正
2142 best of the best
如果計埋bc 2集唔計dlc

2>bc1=2>2142>bf3>bf4>1942>2042>5=1

P4f同hero冇玩過唔識評
Bf2 我真係覺得咁多代最沖擊
指揮官會支援你,會有炮擊幫你,而你又可以去拆人地支炮
Hardline唔掛bf個名
其實好game黎

佢個爽度我覺得有當年d cod7-8成
都係1942 最好玩, 想當年32vs 32 幾撚正
同frd 玩足大半日

又可以裝mod, 有個DC mod 變左做現代兵器幾正
3地鐵場
估唔到有人講dc mod
呢個mod真係正到傻
有bf2水準

之後重有1年戰爭mod
但做得麻麻
真,對槍廢都可以搶錢
d車又好用
3地鐵rush 禁爆炸物server最好玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞