戰地老手入嚟,Battlefield 系列你哋點評價?

324 回覆
13 Like 16 Dislike
地鐵場世一 所以應該係3?
真係發揮到啲職業有乜用
堆屍殺入去 玩呢個場係少數我覺得好玩過cod
一定係1
PTBF FOREVER
1942啦
去到1之前都係良作 5勉強合格 2042直頭唔洗提

但係依家一律都唔玩得。個玩家poll已經比大陸人污染咗,外國啲人玩到有晒經驗亦都難pickup
最鐘意1
1942+Desert Combat 嗰時覺得好震撼, 喺網吧度成班friend一齊玩, 雖然得五六個人玩大地圖, 但係真係好開心

2 係咪有個將軍系統?? 唔係好記得, 總言之成日就有啲炸彈響天空跌落嚟就死鳩咗, 呢集唔知道搞緊乜好少玩

3 日日喺個地下鐵到射窿屈分, 嗰時都仲係可以出網吧成幾個朋友一齊玩

之後嗰啲版本就係ps4嗰度都有玩過一排...

自己覺得最好玩都係1942, 可能因為嗰陣時仲係好年青, 對打機仲好有興趣
禾盒鐵盒仲係到
真係癲瘋之作
戰場成敗個commander真係好大作用
到後尾兩邊係咁互彈佢對方泰坦打好正
1942 之後幾集都有玩, 真係一代不如一代, 最好玩都係1942
去到唔記得邊集不斷出dlc 掠水就無左追
無玩過BF2打後嗰啲
感覺興趣不大

2俾我感覺最好
Battlefield 2 : project reality
好似幾吸引 唔知而家仲買唔買得返
BF2?
依加最多玩家群係邊隻
Bc2 > 3
之後出果幾隻 一開始都好玩 之後外掛太多 定人地真係勁? 行行下就死 同成日唔平衡 一面倒

Bc2 覺得地圖最平衡
唔到完 都仲有希望
bf3 第一次玩幾震撼
原來槍game可以咁真實
比起啲冇得破壞場景既online game正好多

bf4 係3既升級版
但係玩大型征服啲tank有限彈
玩醫療兵冇得無限CD黎電人
係平衡咗但玩得冇咁爽

bf1 啲細節幾正
比現代戰爭有另一番感覺

bfv 垃撚圾
吹到勁大
玩落似未完成品
因為左膠整出黎既女兵等既弱智野不能盡錄
外掛多到傻

前排無聊down返bf4黎玩
冇乜server
入到場玩一陣又比人DDOS
再唔係就斷線
跟住又del咗
3玩得最耐同最正 特別係地鐵場9炸
4竟然冇人玩?
有得買都無用,無晒server了
我係bf1開始玩
覺得5會係1嘅昇華版
點知食撚晒屎
啲外掛多到玩唔到 冇玩了
有冇LINK DOWN返
個人最鐘意玩3
當年1942 可以裝desert combat mod玩現代武器
見有人YouTube 教點玩私服

https://youtu.be/XMrasp0BwXo?si=ntOng93TwRLBfvnq
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞