Affordable Watches 手錶討論區(40)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
model 2 auto lug to lug都52.5mm
少少似發泡膠
會唔會係艾美錶?
唔會,因為果隻肯定係H link 黎
個date window 幾樣衰下
GS個dial做得靚仔好多 不過價錢都反映左
Ingenieur
有諗過,但12點位下面應該唔係字黎
如果係字我應該認到
說明書剩係話要避免強磁 我估普通手機 magsafe 電器嗰種級數嘅磁力應該對電子錶冇乜影響
I mean casio嘅說明書係咁講
我自己覺得還好嘅
但係有啲巴打可能會覺得oversize
呢隻當係人生小里程碑 少少錢都OK嘅
model 2 冇model 5 個感覺 應該唔考慮(?
你grad啦?
定係順利考哂試?

如果想紀念既搵隻真心鍾意既
會長keep唔賣
訂隻完全customize既都好
不過真係普遍唔affordable
有冇被大陸喱收購?有冇人有?質素如何?

https://youtu.be/1OfofUBA95Y?si=gYupirr9tX5ii7mn
英馬有得賣,唔知同香港買邊個平啲?呢隻加州面幾好,又冇date

Aristo 3H192A, California Dial, Strap https://amzn.eu/d/0GVSTRL
aristo 係德國由家族經營既錶廠
主力係生產錶廠同鍊帶
現時仍由德國人經營

現時主力靠網上經營
你可以直接上官網訂,會較多新款
另外可以去新加坡既Gnomon
佢可以送到香港,而且所有款都升級做藍寶石面

佢有d用nos vintage機芯係幾正
最平4千蚊左右可以有一隻sw機芯、真係made in Germany既機械錶
咁就抵玩過laco,加州面嗰隻佢寫eta2824-2機芯,laco相同機芯7千幾,係大隻得濟,47mm 仲大隻過自動吞
唔洗去到GS,覺得PRESAGE 10萬YEN樓上D 面都好似靚過佢

呢隻呢?38.5mm size
想問下各位ching識唔識一隻叫De Cave嘅牌子?
話說今日喺屋企人嘅遺物入面
搵到一隻De Cave嘅瑞士製石英錶
上網搵到嘅資料好少
剩係見香討有人講過佢中文叫迪加
英文網又唔見有介紹
有冇ching識嘅可以輕輕介紹下我知
唔錯,不過睇緊佢其他嘅錶 呢個牌子睇落幾好,遲啲有可能買番隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞