Affordable Watches 手錶討論區(40)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
唔夠抄狗玩
*炒
chrono24 同 eBay都有好多2手,唔介意網購可睇睇,jackroad網站都好似有,香港本地靠私讓,冇乜見過舖頭有2手 GS,或者去日本旅行睇吓
普通精工dress watch二三千蚊買到我覺得幾開心 又靚又襟用

可以將4R機芯放落N款錶都係一種技能
去排通霄?
91% rating 咁低,信唔過
不了,雖然好想要
其實都有 佐敦就有二手
價錢靚唔靚就睇先知
Snoopy MoonSwatch登場|Omega X Swatch系列首見全白造型+月相功能+Snoopy大量細節!必成熱炒款

https://www.esquirehk.com/watches/snoopy-mooswatch-omega-swatch
Dress watch 計唔細架啦
可遇不可求
我剛剛入坑買咗兩隻
可唔可以post上嚟大家望吓?
我要再推薦多一次Hide and Drinks 呢個墨西哥製造嘅錶袋,美馬減價時賣160蚊港紙,冇減價210蚊左右,無論質哋同手工對得住價錢

AVI-8算唔算
係囉要排通宵真係唔會 …
Laco, Stowa, Hamilton, Cwc, IWC, Yema, Sinn, Longines

仲有GMT 錶都係飛行錶,方便跨時區用,幾乎所有大牌子gmt 都算

可能我偏心,我覺得飛行錶的話德國做得最好,特別係軍用飛行錶。見到就諗起二戰時德國入侵蘇聯殺共匪去造福人類。
第一張圖左/右邊會唔會通窿見到隻錶?
你係香港緊係多香港姓架啦 你去到US 咪又係一街Smith, Johnson, Brown …. 你係歐洲一街都係Rodríguez….. 點無咁易撞
Deep Blue 啱唔啱?

又或者Casio Super Illuminator

重有最新既MTD-125D 系列

重有太陽能版既Duro MTPS110系列
唔會 , links而家減價

Hide & Drink, Watch Roll Organizer with 4 Slots, Storage Box, Jewelry Roll, Easy Carry On Watchlover Storage, Full Grain Leather, Handmade Travel Case, Swayze Suede https://a.co/d/8XJnuus
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞