Affordable Watches 手錶討論區(40)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
以前K11有專門店都頂唔住
所以我就唔睇好啦
而家PRX有冇折
今日都留意到呢隻 覺得幾靚幾襯
新手想買新錶有啲問題想問

我見Post頭有講對支那錶嘅其中一個定義為標榜香港品牌但支那製造或用支那機芯

好多時上網睇啲錶都淨係會見佢講用咩機芯,但好少講係邊到製造,其實係咪我唔識睇

例如maven,ig成日彈佢啲廣告俾我,我見啲款都幾好睇,但又搵唔到佢係咪mic

另外大家有冇咩香港品牌推薦,budget大約3千內
我買嗰陣時冇。 2013年9月左右
我22年2月買,有折
有啲唔怕講你會知
唔講既一律當mic

去南豐紗廠自己砌錶,大家建唔建議?
made in Hong Kong 又低過3000既

WoodWatchHK
顧名思義,隻錶係用回收木做既,有太陽能亦有機械錶

Burlap
主打性價比,提倡獅子山精神,平既機械錶2K有交易,玩日本NE86計時碼錶都可以5K內有交易

Undone
成日都係網上見到既microbrand,勝在任你customize,不過據說質素同QC都麻麻
Cartier啦
兩皮買到?
你講舊裝?
或者係新嘢
個5仔logo 好醜
巴打有冇邊個網抵買?
就係chrono24 search 呢隻岀嚟 間shop叫Jihousha …. 日本Fedex 寄出 講少少價 埋單連運大約$2600…

Taipei 開心使用中
台北
睇concert 呀 都照去啦
OMEGA x Swatch 最新 Bioceramic MoonSwatch 新作「MISSION TO THE MOONPHASE」正式登場

https://hypebeast.com/hk/2024/4/omega-swatch-mission-to-the-moonphase-moonswatch-new-moon-snoopy-release-info
屌佢個西買完白先出黑
再買
38.4mm
好似有啲遺和感
bamino 始終都係清清地好
bambino
白色你點買的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞