Affordable Watches 手錶討論區(40)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
https://www.facebook.com/share/p/f38m64MnBa19mseZ/?mibextid=oFDknk

之前啲MoonSwatch都頂得住冇入手,
今次見到呢隻,全白,有埋Moon Phase,有啲想衝了
個夜光幾有趣,句野要夜光先出現
人到中年先開始睇下錶

想問下師兄SEIKO 係咪好少人討論
但我又覺得佢D款都唔錯
依家佢定價越黎越進取,4R=以前6R個價
唔係,我曾經Seiko fans
想問吓買隻錶比啊爺
細個見過佢帶隻鋼錶 但唔知係咩款
想問吓咩款岩老人家
應該又要等返一年半載先買到
除非食炒
有金有鑽嘅款老人家一定開心
喺eBay 見到呢隻超級抵,全新,不過我都忍住手唔買既然係咁推比大家睇下啱唔啱心水

天梭gentlemen抵過買4R嘅presage,所以話十年前幾千蚊錶推薦買精工,十年後買瑞士錶好過

只要肯搵吓一定搵到低價
好似自從舊款細mm轉款後, 精工就起晒價錢
仲醜樣咗,我個人最唔鍾意個X LOGO,簡直係破壞錶面設計,從來唔買
見佢話Non Limited

希望用時間等唔洗食炒
係, 好柒以前舊裝5仔盾牌logo 果d 全部都好靚
用scuba 字樣好哋哋,Seiko
加多少少上GS仲好
GS 潛水錶一啲都唔過電,個人只睇大三針GS,呢一隻起2隻止,我已經有
老人家一律勞刁喇
想要一隻GS dress watch 好耐
但未過到心理關口

潛水錶個外表係嘅.. 但掉返轉咁講
依個咪係GS signature
石英GS二手唔貴,幾千到萬零,9S65/55嘅2手gs機械錶都唔貴,萬零有,我係主張買2手嘅,因為有double logo
我反而唔鍾意佢個盾
個盾係冇新5仔LOGO咁醒目,但係好過X囉第一次改款時媽聲四起,但Seiko唔改,又加價所以咪唔買
巴打知唔知道邊到有得試?
舊款都係36-37mm
有啲細
呢樣唔知,我喺日本買,睇你買乜嘢型號,我隻39mm,深澤直人設計嗰隻SBGR023,09年錶嚟
幾靚仔

可能我要到日本試先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞