信用卡討論區(180) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
我又衰既
初三申請VS但未有戶口
今朝即刻去銀行開戶入錢
唔知得唔得
要睇心情
如果衰左試多次
到時戶口即有錢睇下會唔會批到
都衰既應該放棄
你用app入去申請VS,
仲有寫要求年薪36萬或者40萬資產
唔批再打上去同佢講用資產申請重審
見到 唔該哂
之前係APP 申請唔批咪cut 尻左佢,跟手就打黎話waive 番,都唔想再用。

反而我老婆個個月碌得幾百蚊就直接批左
想問MM power 外幣嗰度
假設我喺外國網碌外幣 $4000
再喺香港食$1000 飯
係咪都可以fulfill到嗰$5000要求?
HSBC EM卡 agoda限時8折
book咗嗰啲依家8折仲貴過之前85折
年頭book 依家睇返總共平左800 5晚

諗緊取唔取消再book

但取消左 travel guru頭8000會無左
agoda係咁
都有可能係愈接近櫻花季就愈少位&愈貴嘅
未book可以考慮吓
秒批
咁講我係咪重新申請會快d
直接系統批
btw我都係繼續等
有冇人知冬日同guru 個回贈係咪入帳簽最多金額個張卡
大貓冬日:「合資格本地簽賬」是指於香港的本地商戶單一簽賬淨額最少滿港幣500元並以港幣結算的交易。

係咪即係Agoda係新加坡收單 比港幣就乜柒都唔計 得基本回贈?
之前冇諗住玩guru 諗住唔俾外幣都無所謂 而家計數發現自己柒咗
佢一時時 同一dd酒店真係要自己留意住
通常真係抵嗰啲 係買貴一個房型仲平過次一級嘅房型
安信財仔卡 card fee 1500,各位巴絲記得打去免年費。
係,我試幾次hkd都係出sg
本身想食冬日hkd
諗諗下都係取消俾外幣食guru算

有冇人有出hk既大法
好似話俾錢嗰版最底係下面嗰種就會出HK

利申: 唔肯定
已經證實左唔關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞