信用卡討論區(180) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
香港JCB好似冇乜地方收,係得日資百貨公司最有用
去日本旅行JCB就無敵
唔會咁多餘啦,大學生卡乜著數都冇仲要同你做咁多嘢
你搭到一千蚊九巴晨早買左月票啦
所以正常淨九巴咪JCB抵
Sim card 月結果連續2個月現金回贈$0
想問仲未收到Apple Store 活動既rc 正唔正常?佢係分批派定點?
2月29前 仲有時間
我APPLE STORE都拎到 係差分期個PART未派
的確少
除左九巴同電車外,香港仲有譚仔、hktvmall實體舖、uniqlo(只限自助機)收
香港無乜地方收都無所謂啦 反正優惠又唔多
九巴8折又無低消 正常都淨係九巴用啦
而家JCB拍卡15%回贈,仲唔多?
當然有地方收先係問題
想問sim Credit Card 批卡有幾快?
問題係
1.九巴拍信用卡部機有時唔知點解會show暫停使用,八達通機冇見過咁

2.如果涉及轉乘優惠,第二程佢至暫停使用,點算?用八達通畀正價?

3.部份轉乘優惠有指定行車方向,有時D巴士佬冇set八達通機行車方向(但價錢一樣),咁第二程就會誤收正價,要聯絡九巴CS退錢。偏偏信用卡機唔show扣咗幾錢(八達通機就會),唔會即時知佢有冇扣多,唔通下下等兩日返數再上網check?
由 2 月 26 日至 3 月 24 日期間,Uber Taxi 將一連四星期送出合共 450 萬「亞洲萬里通」里數,俾 300 位合資格用戶齊齊分!只要喺活動期間,每星期首 75 位最快完成 10 趟或以上 Uber Taxi 行程嘅用戶,即可獲得 15,000 里數,足夠兌換一套香港至台北嘅來回機票*!

30蚊一程,300蚊可以換到15000AM,係咪抵? 不過佢凌晨開始計
麥當勞
第三點8仔中過,轉車站冇咗轉乘優惠打畀CS回水
九巴科技成日出問題
2同3都係要打上九巴熱線追退錢
我都係$0 佢係點計
好似一兩日內
特登走去搭十次?
想問渣兜cx嘅簽賬里數幾時先到手

碌咗五千買年尾機票
Uber taxi點加AM?
每個月結
THANKS 巴打
部卡機中国科技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞