信用卡討論區(180) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
唔會㗎,Citi shared limit,你唔會碌爆

宜家係佢報錯,就算跌只會一級,同埋都好快升返
希望啦
我依家環聯見到shared limit $1000,記錄碌左$500,用50%即刻扣幾十分
正常傻既都知信用卡冇1千額架啦吓嘩,
citi班盲俠睇都唔睇亂報上,
環聯又照扣分
tu 係計total credit usage 架wo
dbs share limit, 佢係tu report 入面個limit show $1添
唔通碌1蚊就當你碌爆卡咩
呢層要睇佢下月交份表上環聯先知,
我只知依家citi兩張卡total credit,
由8萬變2千,環聯即刻扣左分
佢應該小卡
所以個使用率一比limit 影響就大起大落
正確
我少用卡所以唔多卡 , 個人所有總額10幾萬俾佢報錯上去得返5萬2 ,
點會唔扣佢分
呢個真係要等citi amend
依段時間你可以叫環聯暫時係你份tu度remark返資料有誤 待修正
打左上TU , 佢話唔關佢地事 ,
要銀行更正返再send俾佢地先可以做野
唔係叫你搵環聯改
你有權係自己份tu加remark 話資料有誤 以免比其他不定時soft check既銀行誤會
不過唔係係電話搞得掂既手續黎
要真正更正資料的確要銀行做
個樣要交表格同埋交資料証明 , 仲要等60日 ,
搞得黎citi bank都send返上去
可以咁講
所以我就冇搞 , 反而問citi客服 ,
佢話正常要2,3日先搞完 ,
我再chur佢話要求佢地部門呢幾日搞完即刻send返上TU ,
唔好等下個月先send上去 , 因為我申請緊其他銀行信用卡 ,
佢話呢幾日搞完會打俾我再同我講返可唔可以即刻send返上TU ,
定係要等下月10-12號 (每月) 先send返上TU
呢個的確影響好大
總之就PK啦
全港銀行財仔遊戲規則都睇埋TU 去考慮批唔批 ,
你要申請信用卡或者借貸就焗住跟遊戲規則玩 , 冇計
係咪得我覺得渣打卡個紀錄好撚難睇
屌你老母又戶口結餘 又已誌賬項結餘
明明係我簽咗帳差緊佢錢 點解會係結餘唔撚係結欠?
Citi plus係咪冇左回12%? 之前見明明做到3月?
想問一下如果啱啱批咗EM卡未收到實體卡仲未登記到活動
即刻用住張虛擬卡去萬寧買5千蚊野食唔食到12%回贈?
係app登記左活動先好買!
純好奇萬寧買咩可以買到5000蚊?
冇,原來要計美國時間
都係現金券
visa/master都係美國公司
疑似無咗
如果鍾意去旅行 儲里數係咪抵玩過玩cash rebate?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞