信用卡討論區(180) 神卡不再 卡友悲哀 呢度唔係CS,睇咗頭post同terms,追埋 post 先問

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
宜家有BEA GOAL回多D,但係有下限同低上限

EM油卡
想問呢Klook如果夾硬揀外幣用everymile卡找數
計唔計落guru個外幣簽賬
撞到海外收單就得
有冇人玩reward+?
Klook係唔係點知呀
新手唔熟
明白
想問下em卡同銀聯卡去旅行邊個抵啲?
Icard 虛係咪一定要boc pay, 申請成功左boc app都見唔到張卡得boc pay見到
I see, thanks,冇辦法,就算佢有網上5%,又要撞彩返單係hk,又補唔返唔係world master 級,少成200蚊
想問下,有冇人試過book 日本酒店轉用yen book,但返單出左hk?

呢種情況係cbf,Mmpower 唔得
em又話唔計2蚊1里? bea world master直情任何book 房都唔計4%
除左中資卡,仲有咩卡agoda book房係穩贏?
red卡呢? red卡可唔可agoda 如果港幣訂但返單係sg照有4%

求有心人解答
首先你講嘅情況唔係cbf,cbf係俾港幣+出非HK,你講嘅情況好少出現

網上book yen出HK,mmpower ok,因為會計網上先

至於agoda cbf問題,Red 卡係無事都會有4%,亦都係最安全嗰張
有冇人呢幾日張Aeon JCB上KMB突然嘟唔到?攪到要用八達通食到20%
成撚日都嘟唔到
想問下玩開信用卡係咪都係主要for里數 即係去得多旅行個d人
如果只係普通基層一般零售消費其實張張都冇乜大分別
我以為係果部車壞,但呢三日狂磨好多部KMB卡機都冇反應,仲要係用咗張卡一個月都冇,一開始以為MAGSAFE銀包攪到張卡消咗磁,但諗諗吓係PAYMOAVE應該冇理由咁
有無人真係allin里數
姐係日常生活 交租 搭車 出糧户口 SC 里數定期
建議放棄
JCB無意改棄問題
Ching 你去第二度啦
呢個情況得red會冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞