港產賀歲片巡禮(69) [飯戲攻心2/盜月者/臨時劫案]

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
樓上嗰位喺票房度做嘅師兄提下我地嘛
見到carousell 幾個鐘前已經有一個鐘前公布嘅謝票場嘅飛

發返個新年財都好

估唔到謝票場都要靠內幕

吳彥祖ig
玩到心都出埋
風林火山
https://youtu.be/nOFd5Uvh028?si=1xRIKJ7rqRWAouTM

呢度已經冇人記得全香港人最期待既風林火山
大家睇吓精彩預告先
但估唔到無加價 (除咗K11 IMAX果場賣$190)
佢賣$1000一張班鏡嬸都應該都會買
最多有班俾唔起既我唔係鏡粉鬧咁樣搞到佢哋好商業
冇謝票都賣到咁?仲要賣剩最後幾排
集體收錯流料定睇錯日子?
星期六2000係謝票場,該院同日前4場都係謝票場

似乎真係有機今年以內喎
話說琴日有新聞翻炒尋秦記
2001年TVB電視劇集《尋秦記》由古天樂、林峯、宣萱、雪兒、郭羨妮等演員演出,劇集大受歡迎,亦成功令林峯及雪兒變得入屋;劇集於2005年及2015年分別喺凌晨時段重播,每次播出都勾起唔少網民嘅集體回憶。古天樂早年買下版權並親自召集原班人馬演出,共投資3.5億拍攝電影版。《尋秦記》電影版於2019年拍攝完畢,電影公司天下一曾於2021年3月發布《尋秦記Back to the Past》首條宣傳片,不過一直未確實上映日期,當時有傳電影於同年11月香港上映,但電影公司天下一否認檔期;而近日,有消息指出《尋秦記》電影版將有機會於2024年上映。

捨得上未?
我對呢套期待大過明日戰記
依家有幾多套都市傳說?
以為有新野,屌你6年前
送院途中
風林火山
望月
尋秦記

之後仲有冇?
我請你地去睇港產片,講多謝(70) [飯戲攻心2/盜月者/臨時劫案/填詞L/冬未來/但願人長久/12怪盜]
https://lih.kg/3628592

唔知點解續唔到po
新po在此
https://www.hkfilmblog.com/archives/94120

當中安樂發行、陳詠燊執導的《飯戲攻心》在昨天仍於62院映逾600場下,以逾四萬入場人次拋離對手,每場平均人次仍達66,推算收入則達三百萬,然而電影隴著假期逐日人次減幅明顯,但仍不阻電影於六天累積達2,440萬,觀乎與其他電影差距,相信電影已鎖定賀歲冠軍。

英皇發行、袁劍偉執導的《盜月者》在昨天則安排於60院映近四百場下錄得近二萬人次,每場平均人次在50左右,推算收入則接近150萬,似乎電影在假期後跌幅明顯,但是六天仍錄得近1,330萬,看來電影或以二千萬作為目標。至於無限動力發行、麥啟光執導的《臨時劫案》在假期過後雖然略為削場至46院映近190場,但仍錄得近萬六人次,每場平均人次更達84,推算收入近百二萬,似乎在場數不足下,觀眾仍陸續入場,六天累積則達650萬,至少可望以千萬作為目標。
臨時劫案今次真係博贏左
淡季上肯定無咁既數
對白指導出咗post話希望至少可以係Lumen放一個月
同期港產制作,同期係咪得佢
老實商人:今個周末你地就知味道
我諗起某戲「台灣開畫港片票房冠軍」
上面多過紅毽先生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞